Легендарний ХАІ святкує 90-річчя

29.05.2020 14:00   -
Автор:
Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського  є одним з провідних закладів вищої освіти України. Сьогодні, без традиційних гучних урочистостей, у майже порожній актовій залі ХАІ святкує  своє 90-річчя. Заснований ВИШ у 1930-му на базі авіаційного підрозділу Харківського Політеху. Істрія університету тісно пов’язана з розвитком авіатехніки і науки.
 
Заклад славиться створенням першого у Європі швидкісного літака з шасі, що прибирається та конструкції турбореактивного двигуна. За майже вікову історію університет виховав багато відомих у своїй професійній сфері особистостей – інженерів, науковців, пілотів, підкреслив ректор Микола Нечипорук.
 
Микола Нечипорук ректор НАУ ім. Жуковського 
 
Колектив на сьогоднішній день спроможен виконувати самі найважчі задачі і я можу завірити всі авіаційні підприємства, що ми будемо докладати максимум зусиль, щоб готовити спеціалістів, які вкрай необхідні, для того щоб ви могли спокійно працювати, щоб могли розвивати космонавтику і авіацію в Україні. 
 
Скромну урочисту церемонію, яка пройшла з дотриманням усіх епідеміологічних норм, відвідали очільники Харківщини. Багато теплих слів і привітань було сказано на адресу викладачів, ветеранів легендарного закладу. Щирі побажання ювілярам надіслав мер Харкова Геннадій Кернес. "Аерокосмічний університет – скарбничка десятка тисяч освітчених спеціалістів, протягом століття заклад зберігає свої унікальні традиції та науковий потенціал", йшлося у привітанні, яке колективу передав секретар міськради Олександр Новак. 
 
Олександр Новак секретар Харківської міської ради
 
Завдяки самовідданій праці науковців та досягненням ваших випускників, університет став гордістю нашого міста. Переконаний, що ви і надалі будете примножувати свої успіхи, сприяти науковому прогресу, робити внесок в розвиток української вищої школи, від всього серця бажаю вам міцного здоров’я, успіхів у навчанні та реалізації усіх задумів . З повагою, Геннадій Кернес. Хочу запевнити вас, що міська рада була і буде вашим помічником, надійним партнером.
 
З нагоди 90-річчя заснування Харківського національного аерокосмічного університету за високі професійні досягнення, самовіддану працю і вагомий внесок у розвиток освіти і науки, багато викладачів та працівників закладу отримали почесні грамоти та подяки.