Курсанти Академії внутрішніх військ приймали присягу

15.09.2012 22:24   -
Автор:

До моменту присяги – кілька секунд. Підтримати майбутніх бійців прийшли усі – батьки, рідні та друзі. І ось вона – урочиста мить бойового хрещення.

Тепер у них попереду – п`ять років навчання. Денис Забайрачний приїхав до Харкова з Вовчанська. Хлопець каже -  ще змалку найбільший інтерес в нього викликала зброя та воєнна техніка. Тому і вирішив пов`язати своє життя з військовою справою.

Денис Забайрачний курсант факультету озброєння та військової техніки

-Планирую пойти  по военнной линиии, заниматься оружием, мне это нравится, для настоящего мужчины, я считаю, что оружейники всегда считались элитой, это элита.

А от у курсанта Сергія Лащенка – трохи інші інтереси. Його цікавлять іноземні мови. Каже – буде військовим перекладачем.

Сергій Лащенко курсант гуманітарного факультету

-Іноземна мова для охоронця правопорядка – це завжди плюс, оскільки в Україні можуть бути люди різних національностей, різних мов, а мова – це засіб спілкування і як мінімум спільність різних народів, для того щоб кожен міг зрозуміти один одного.

Цього року Академія внутрішніх військ прийняла більше двохсот п`ятдесяти курсантів. Тридцять з них вже пройшли строкову службу. Охоронці правопорядку цього набору, каже керівництво академії, хлопці дуже підготовлені і набагато відрізняються від своїх попередників, які приходили на навчання в минулі роки.

Степан Полторак начальник Академії внутрішніх військ, генерал-лейтенант

-Сейчас, мне кажется, что молодые люди пошли более патриотичнее, более ответственнее, у них больше желания заниматься боевыми вопросами, боевыми делами, чем обеспечивать жизнедеятельность подразделений.

Присяга  – важливий момент для вчорашніх школярів. Адже саме в цю мить вони взяли на себе дуже серйозну відповідальність, від якої залежить мир нашої держави. Але, якщо подивитися на цих новоспечених охоронців правопорядку, каже депутат Харківської міської ради Анатолій Денисенко, то можна впевнено сказати, мирне майбутнє країни – в надійних руках. Держава ж, у свою чергу, робитиме усе, аби це стало здійсненим.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

Основные задачи государства заключаются в том, чтобы обеспечить этим ребятам, в руках которых находится будущее нашей страны, обеспечить доступные условия для ведения службы и для защиты наших граждан.