Куди витрачають гроші з фонду боротьби з COVID-19?

29.10.2020 15:15   -
Автор:
Витрати з фонду, створеного задля боротьби з коронавірусом, не за призначенням. За інформацією наданою міністерством фінансів України, здебільшого кошти пішли на соціальні та інфраструктурні проекти.
 
міністерство фінансів України
 
На будівництво і ремонт доріг використано 16.3 мільярда гривень (47%) з виділених 35 мільярдів гривень. На державну підтримку культури, туризму та креативних індустрій передбачено 1 мільярд гривень, із яких наразі використано лише 6 мільйонів гривень
 
Так ще 100 мільйонів гривень з фонду боротьби з коронавірусом витратять на зйомки патріотичних серіалів. Урядовці вже схвалили проект постанови, який дозволяє використовувати бюджетні кошти зі спец фонду.
 
міністерство культури та інформаційної політики України 
 
Кошти, згідно постанови Кабміну, мають бути використані до кінця поточного року. Тому постала необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво усього телевізійного серіалу, а й для підтримки реалізації окремих періодів
 
Також, у розпал пандемії, урядовці не забули і про правоохоронців. З фонду було виділено МВС додаткові два мільярди гривень. Всього відомство отримало понад чотирьох з половиною мільярдів гривень. У мінфіні зазначають, наразі з фонду боротьби з ковід-19 витрачено 34 мільярди гривень з 66. А це становить 52 відсотка від загальної суми.