Кто предупреждён, тот вооружён. Как сделать поход за грибами безопасным?

08.11.2019 14:44   -
Автор:
Разом з приходом осіннього сезону знаходиться багато бажаючих поїхати до лісу по гриби. Але це не завжди закінчується добре для людини. Хоча за останні п’ять років випадків отруєння цими лісними смаколиками стало набагато менше, похід за грибами все ще приводить деяких гурманів на лікарняні ліжка токсикологічного відділення. Потрібно розуміти, як можна надати собі або вашим близьким першу допомогу, якщо раптом відбулося отруєння. 
 
Ігор Карамушко завідувач відділення гострих отруєнь
 
Сразу же промыть желудок, принять энтеросорбент, любой, какой есть под руками, можно банальный активированный уголь или атоксил, сейчас очень много подобных средств. И бегом в больницу. 
 
Важливо пам’ятати, що деякі отруйні та їстівні гриби дуже схожі між собою. Тому перед приготуванням бажано перевірити весь вміст кошика та обов’язково варити гриби не менше пів години, навіть якщо ви плануєте їх смажити. Також існує така річ, як неприймання організмом якогось продукту. У даному випадку це стосується дітей. 
 
Ігор Карамушко завідувач відділення гострих отруєнь
 
Несовершенство системы пищеварения, ребёнок еще не адаптирован ко взрослым продуктам. Могут начинаться тяжёлые энтероколиты, которые приводят к сильному обезвоживанию организма. 
 
Не варто ходити за грибами, кажуть медики, якщо ви новачок в цій справі. Краще візьміть з собою людину, яка ідеально на них розуміється. Адже від того, наскільки ви будете обачні, залежить ваше здоров’я і життя.