Кто может остаться без субсидий?

21.03.2019 16:38   -
Автор:
Сотні тисяч українців можуть втратити можливість отримувати субсидії. Все через монетизацію – надання державної допомоги на сплату за комуналку у вигляді живих грошей. Так, якщо заборгованість за спожиті послуги перевищить 340 гривень за один місяць, держава позбавить таких боржників соціальної допомоги. Згідно даних Державної служби статистики, лютому 2019р. субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримували 3 мільйона 735 тисяч домогосподарств.
 
Середній розмір призначеної субсидії на одне домогосподарство у лютому 2019 р. зменшився порівняно з минулорічним періодом на 0,7% і становив 998,6 грн. У січні–лютому 2019 р. за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 465,0 тис. домогосподарств, що на 17,4% більше, ніж у січні–лютому 2018р.   
 
Ось в Мінсоцполітики зазначають, з березня таке поняття як обов'язковий платіж скасовується. Субсидіанти отримуватимуть всю суму допомоги на руки. І якщо люди сплатать комуналу після 25 числа, то субсидії всерівно не відмінятимуть. 
 
Є громадяни, яким субсидія надійде разом з пенсією у 20-х числах березня – у їхній пенсійний день. У переважній більшості це працюючі пенсіонери. Виникає запитання – як встигнути оплатити комунальні платежі за лютий і чи не відмінять субсидію якщо оплата відбудеться після 25 числа? Субсидію не відмінять! Допомога готівкою наступного місяця так само прийде у день виплати пенсії. Головне, щоб заборгованості не було станом на травень 2019 – тоді, коли відбувається перепризначення субсидій на новий рік.