Кровлю дома на улице Культуры, 18 восстановят за три месяца

03.05.2012 18:43   -
Автор:

Тетяна Железняк мешкала в квартирі на четвертому поверсі. Тепер її  житло повністю зруйноване. Помешкання більшою мірою постраждало від води, ніж від вогню. Водою заливали полум`я на даху. Жінка каже – сам на сам з бідою її сім'ю не залишили. Оселитись запропонували у квартирі "Міськліфту".

Тетяна Железняк,  мешканка буд. № 18 по вул. Культури:

-Мы сразу переехали, даже вот ночью, нам дали ключи, и я не знаю, я благодарна очень сильно. потому что жить здесь конечно нельзя.

Анатолій Кандауров,  директор КП "Харківміськліфт":

-У нас на Чернышевского, 85 однокмонатная квартира, 28 квадратных метров, там находилась лаборатория, мгновенно я вызвал аварийную машину, вывезли оборудование, технологию, помыли полы, завезли кровати и мгновенно поселили эту семью.

Тетяна Железняк,  мешканка буд. № 18 по вул. Культури:

-Условия там очень хорошие, нормально. жилое состояние, кровать, санузел, в общем все есть, даже постель есть.

Щодо інших мешканців квартир погорілого будинку, більшість з них не потребували надання тимчасового житла, кажуть у профільному департаменті.

Роман Нехорошков,  директор Департаменту житлового господарства:

-Кто-то переехал либо к родственникам, либо на дачу. либо у кого-то есть другая квартира, т.е люди на сегодняшний день, которые нуждались в отселении, они уехали.

Зараз на місці пожежі працюють електрики та газова служба. Вони відновили постачання вже у частині квартир.  Воду також подали. Більшу частину сгорілого даху розчистили. Тепер можна планувати ремонт. Орієнтовно на нього піде близько півтора мільйона гривень. Їх виділять з міського бюджету, кажуть у профільному департаменті.

Олександра Суфіянова, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия