Кримінальну справу пов’язану з махінаціями із 700 гектарами харківської землі заслухають у закритому режимі

05.11.2012 19:20   -
Автор:

Справа про шахрайство з семиста гектарами землі на Харківщині, порушена ще рік тому. У рамках розслідування міліція затримала трьох підозрюваних, ще двоє у розшуку. Серед арештованих голова правління акціонерного товариства Інвестор Андрій Перєєденко та двоє його підлеглих. За оцінками експертів, збитки завдані державі шахрайськими діями оцінюється щонайменше у пів мільярда гривень. Патрон фірми Інвестор – колишній губернатор Харківщини Арсен Аваков, ще на початку слідства, зник за кордоном. Де і досі переховується від української Феміди, яка оголосила його у міжнародний розшук. Ті хто залишився в Україні і беруть участь у судовому процесі у якості підсудних, не мріють про повернення Авакова.  

Олександр Кравченко підсудний  

Я теперь уже понимаю каких масштабов была эта афера. И Аваков получается всех нас использовал. Использовал. А сам благополучно уехал в неизвестном направлении. Оставив здесь на произвол судьбы кучу сотрудников, просто их бросил. Он предал их, он предал, он уехал, а мы остались здесь. А знаете, чего хочется на самом деле? Хочу, чтобы справедливость восторжествовала! Чтобы этот беглый олигарх слегка сменил свой рацион. Чтоб он вместо итальянских морепродуктов отведал баланды, которой здесь все уже по уши набрались.

Фірми, що належать, або підпорядковані Арсену Авакову неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців. Всі вони проходили по справах про незаконну приватизацію комунального майна. Харків’янам вже вдалося повернути у власність територіальної громади кілька об’єктів, що під час губернаторства Авакова стали приватними: ТЕЦ 3, кіноконцертнна зала Україна, частина території у парку Шевченка біля фонтану Каскад та дитячий табір відпочинку. Харківяни сподіваються, що і земля теж буде повернута громаді. А Аваков отримає те на що заслуговує.   

Олена харків’янка

-Он вообще для Харькова ничего не сделал практически ничего хорошего. Я не знаю. Я как говорится как среднестатистический житель города Харькова не видела никакой работы товарища авакова в этом городе.

Ігор харків’янин

-Если он живет в Италии пусть там и живет, нечего ему лезть в Украину, я считаю пусть он там и остается. Это мое личное мнение. А то что он тут делала, не делал – пусть разбираются правоохранительные органы, если он нарушил закон и это будет доказано – значит пусть он понесет ответственность. Я считаю это так.

Суд по справі про шахрайство з харківською землею проходить за зачиненими дверима. Адвокати обвинувачених, пояснюють своє небажання висвітлення перебігу суду у пресі тим, що журналістами може бути оприлюднена інформація, що принизить обвинувачуваних. Що саме мається на увазі, захисники не конкретизують, обмежившись словами про стан здоров’я підсудних та їх особисте життя. Тож згідно з постановою суду, харків’яни дізнаються про результати процесу тільки під час оголошення вироку.