Кредитное рейтинговое агентство Standard & Poor’s повысило рейтинг

30.09.2019 13:50   -
Автор:
У рейтинговому агентстві Standard & Poor's підвищили довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній та національній валютах. Також там дають стабільний прогноз. Аналітики позитивно оцінюють намір нового Уряду покращити бізнес-клімат та зняти мораторій на продаж сільськогосподарських земель. Це, на їх думку, збільшить іноземні інвестиції в Україні. 
 
Стабільний прогноз відображає сподівання агентства, що новий Уряд України продовжить реалізовувати макроекономічні реформи, які проводились протягом останніх років. У той же час економіка відновлюється та співвідношення державного боргу до ВВП знижується. Агентство зазначає, що Україні слід зберегти доступ до внутрішніх та міжнародних ринків капіталу, що дозволить країні здійснити погашення комерційних запозичень протягом 2020 року.
 
Така оцінка міжнародних експертів, пояснють у Департаменті економіки та комунального майна міської ради, це і позитивний сигнал для Харкова. Протягом багатьох років Перша столиця у порівнянні з іншими містами України має найвищі фінансові рейтинги, які стримувались рейтингами суверенними.  
 
Дмитро Гармаш заступник директора департаменту економіки та комунального майна
 
У нас стоит задача от городского головы – сделать Харьков самым привлекательным для международных инвестором городом в Украине. Тенденция по рейтингам сегодня положительная. В связи с тем, что рейтинги в стране они улучшаются и растут. Сегодня город сотрудничает и продолжает общение с большими корпорациями, мы это видим и по концепции смарт-сити, и по ситуационному центру. Многие инвесторы и международные компании хотят вкладывать в город, хотят вкладывать в инфраструктуру и в нашим проекты.