Краснодонецкую газокомпрессорную станцию, на которой в начале лета произошел взрыв, заменят

28.08.2012 18:42   -
Автор:

Вже понад сорок років на Шебелинці видобувають газ для всієї країни. Стільки ж років без зупину працює обладнання на дотискуючій компресорній станції. А це чималий термін, кажуть фахівці. І вже спецапаратура давала неодноразово збій. А влітку на Червонодонецькій станції стався вибух. Постраждало семеро працівників. Вони понад місяць були у лікарні. Причини такої події: і технічна, і людський фактор, розповідає керівництво.

Юрій Фесенко,  директор газопромислового управління "Шебелінкагазвидобування":

-Была негерметичность заборного органа. На такую ситуацию должна быть соответствующая реакция штатного персонала.

Звичайно, після вибуху на станції провели комплекс попереджувальних заходів безпеки. Усі фахівці пройшли додатковий інструктаж, перевірили герметичність забірних органів та роботу датчиків на підприємстві. Та щоб гарантувати більш надійну роботу спецапаратури, треба повністю замінити обладнання на Шебелінці. Перший крок – вже зроблений. Віднедавна тут запрацювало відреконструйоване приміщення технологічного компресору. Тепер фахівці керують процесом автоматично. Нове обладнання виконує відразу декілька функцій.

Михайло Кривогуст, машиніст технологічного компресору:

-Это служит для увеличения добычи газа и для дальнейшей транспортировки в магистральные газопроводы.

Готуються на підприємстві і до оновлення славнозвісної дотискуючої компресорної станції. Її вирішили будувати з нуля. І встановити на ній обладнання американського виробництва.

Юрій Фесенко, директор газопромислового управління "Шебелінкагазвидобування":

-Это сверхнадёжные компрессоры, которые дадут возможность не только стабилизировать добычу, а и дополнительно добывать до 100 миллионов кбометров газа в результате понижения отходных давлений.

Почати будівництво нової дотискуючої компресорної станції планують за півроку. А ввести її в експлуатацію вже у 2014-му.

Олена Завгородня ,Євген Карпенко ,Харьковские Известия.