На КП «Харківводоканал» поінформували харків’ян, які повертаються до міста

01.03.2023 17:11   -

Лише частина харків’ян своєчасно оплачують за водопостачання та водовідведення. Це менш ніж половина від загального числа споживачівміста, повідомляють на «Харківводоканалі». Тому підприємство просить людей, все ж сплатити за комунальні послуги, оскільки саме від цього залежить життєдіяльність самого підприємства.

ТАРАС ГРУЩАК ЗАСТУПНИК ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА – ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ЗБУТУ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
За наслідками 2022 року процент оплати послуг, які надавало наше підприємство склало менше 50%. З огляду на ситуацію, що склалася – подорожчання і матеріалів, які ми використовуємо в ремонті і вартості паливно-мастильних матеріалів дійсно нам тяжко працювати в таких умовах і тому ми звертаємось до мешканців міста до тих, у кого є можливість здійснити оплати і здійснювати їх у подальшому за отримані послуги з водопостачання та водовідведення. Та за можливості погашати борги, що накопились на їх особових рахунках.

Сплатити за послуги харків’яни можуть у будь-який зручний для себе спосіб: в додатках, банку чи особистих кабінетах. Щодо того, чому змінилися самі платіжки, то спеціалісти в деталях пояснили з чого формується сам тариф.

ТАРАС ГРУЩАК ЗАСТУПНИК ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА – ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ЗБУТУ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 2 лютого 2022 року, а також відповідно до закону «Про житлово-комунальні послуги» для наших абонентів було введено нововведення і тариф, який включав в себе водопостачання та водовідведення і куди входили інші платежі був розділений і додані окремі платежі, які були виокремленні від тих платежів, які раніше платили. І тому тепер в платіжках наші абоненти мають такі послуги як: водопостачання, водовідведення, абонентську плату та обслуговування та поточний ремонт внутрішньо будинкових мереж. Тобто ті платежі, які були раніше розділені більш детально, щоб абоненти розуміли з чого складається безпосередньо їхня плата за послуги водопостачання та водовідведення.

Зважаючи на ситуацію з поверненням людей до Харкова , то всі сплати за водопостачання та водовідведення будуть переглянуті для тих людей, які вимушено виїхали з міста через повномасштабну війну. Для цього потрібно надати відповідні документи про статус тимчасово переміщеної особи до клієнтського відділу КП «Харківводоканал»

ТАРАС ГРУЩАК ЗАСТУПНИК ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА – ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ЗБУТУ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Всі нарахування для харків’ян за послуги водопостачання та водовідведення з 24 лютого по 31 травня повністю скасовані. Всі, хто отримував послуги і користувався водою та каналізацією за цей період не оплачують ці послуги. Разом із тим у подальшому нарахування проводилися , або по нормам по тим абонентам, які не мають приладів обліку, або по приладам обліку. По приладам обліку все простіше. Скільки ти отримав послуги, стільки ти повинен оплатити. По тим особовим рахункам, де відсутні прилади обліку проводяться по нормам. Однак, якщо абоненти були відсутні, або були ТПО, або перебували за кордоном, при поверненні і наданні відповідних документів , або від відповідних органів щодо тимчасового переселення, або від прикордонної служби, будуть проведені перерахунки за всі періоди відсутності мешканців у місті.

Інформацію, що потрібно мати для перерахунку і куди їх надати, можна знайти на офіційному сайті КП «Харківводоканал».

ОСТАННІ НОВИНИ