КП “ХТМ” відновлюють роботу теплових пунктів після обстрілу окупантів (відео)

30.06.2022 14:41   -
Новини Харкова: "ХТМ" відновлюють роботу теплових пунктів після обстрілу (відео)

Центральний тепловий пункт біля розбитої п’ятиповерхівки на Холодній горі: на початку березня сюди прилетіло одразу дві бомби. Сьогодні, через три місяці, співробітники Харківських теплових мереж дають гарячу воду мешканцям семи прилеглих будинків, які живляться від цього джерела. Слюсарі розвоздушують трубу і регулюють тиск в системі. Про це повідомляють «Харьковские известия». Докладніше дивіться у сюжеті. 

Ще в березні за дві морозні доби вдалося поновити постачання тепла на будинки, аби не розмерзлися батареї. Про гарячу воду мова не йшла. Адже гігантські вирви від прильоту поглинули навіть об’ект суміжної організації – станцію Обленерго , зірвало і понівечило уламками зовнішню теплотрасу разом з опорами.

“Попало 3….чтоб можно было работать”, – розповідає начальник Холодногірської філії КП ХТМ Віталій Кальницький.

“Здесь была не одна, здесь были три воронки диаметром около 10 метров, глубиной наверное около метров 3-4 …на одну воронку ушло наверное КАМАЗов 12 грунта чтобы засыпать каждую воронку”, – коментує Юрій Татьянко заступник начальника Холодногірської філії КП ХТМ.

За кілька днів довелося змонтувати 300 метрів електрокабелю для відновлення електропостачання від іншого джерела. Потім відновили будівельну частину теплопункту, а це – весь другий поверх основної споруди і стіна насосної, перекрили дах, відновили повністю зовнішній теплопровід. Тепер там попередньоізольовані труби у металевій оболонці. На самій станції з’явилася нова запірна арматура. Вона імпортна та енергоефективна.

“Таких работ как здесь, по городу выполняется достаточно много , то есть это не одно ЦТП, которое пострадало с таким большим количеством разрушений, восстанавливают такие объекты и на Салтовке, там были прилеты в 602 микрорайон непосредственно в ЦТП, там пострадал конструктив здания, его уже восстановили, точно так же работы проводятся и на Индустриальном филиале, на Горизонте тоже по восстановлению именно центральных тепловых пунктов, то есть мы максимально готовимся к отопительному сезону”, – говорить Олексій Лука заступник директора технічного КП ХТМ.

На Холодногірському ЦТП теж роботи ще багато: від впорядкування території та монтажу вікон у приміщеннях, до фарбування труб . Але це вже можна зробити пізніше. А поки що споживачам потрібна гаряча вода. І решту джерел теплопостачання треба швидко готувати до попалювального сезону.

Алексей Муравьев