КП “Харківводоканал” закликає своїх абонентів не накопичувати борги за надані їм комунальні послуги

10.09.2020 14:44   -
Автор:
Близько 613 мільйонів гривень. Саме таку суму заборгувало населення комунальному підприємству «Харківводоканал» за надані їм послуги водопостачання та водовідведення. Комунальники зазначають, недоотримання або несвоєчасна сплата, безпосередньо впливає на  діяльність підприємства ат може порушити його роботу.
 
Тарас Грущак заступник генерального директора КП "Харківводоканал" 
 
Під час роботи нашого підприємства в умовах карантину, дійсно нами зафіксовано істотне зниження надходжень від наших абонентів за отриманні послуги водопостачання та водовідведення. Надзвичайно великі борги населення, які можуть негативно впливати на нормальний режим роботи нашого підприємства.
 
Тарас Грущак зазначає, на сьогодні з існуючими карантинними обмеженнями функціонують каси підприємства, в яким можна оплатити комунальні послуги. Крім того, працюють банківські установи 
 
Тарас Грущак заступник генерального директора КП "Харківводоканал" 
 
Більше того, я хотів би звернути увагу на можливість дистанційної оплати комунальних послуг, як через офіційний сайт нашого підприємства, в особистому кабінеті, так і через автоматичні сервіси банківських установ.
 
Зокрема на сайті підприємства абонент обравши вкладку «оплатити через» може вибрати яким саме чином він хоче оплатити комуналку. Крім того, зазначають на підприємстві усі банківські установи пропонують онлайн – сервіси з використанням мессенджерів, які дозволяють вказавши свої реквізити здійснити оплату по своїм заборгованостям. Також є можливість оплатити комуналку за допомогою QR-коду, який знаходиться на лицьовій стороні квитанції підприємства, яка щомісяця приходить абоненту
 
Тарас Грущак заступник генерального директора КП "Харківводоканал" 
 
Підприємство потребує постійних фінансових надходжень, пов’язаних з об’єктивним, звичайним процесом роботи. Зокрема, щоденна затрата на хім. реагенти, щоденна оплата отриманих паливно-мастильних матеріалів, засобів, тому що підприємств зобов’язане постійно проводити аварійні роботи, планові роботи по ремонту мереж,і  звісно недотримання коштів ускладнює роботу підприємства.
 
Тарас Грущак наголошує, несвоєчасна сплата абонентами комунальних послуг змушує реагувати підприємство. У тому числі зверненням відповідними позовами до суду.
 
Тарас Грущак заступник генерального директора КП "Харківводоканал" 
 
Я хотів би акцентувати увагу наших абонентів, що несвоєчасна оплата, і звернення нашого підприємства про стягнення існуючої заборгованості збільшує фінансове навантаження на абонента. Зокрема, крім заборгованості за комунальні послуги, за рішенням суду з абонента будуть стягнуті також судові витрати,а  в подальшому і витрат пов’язані з виконанням рішення суду щодо стягнення такої заборгованості.