КП “Харківводоканал” готує до зими внутрішньобудинкові мережі трубопроводу

30.10.2020 10:57   -
Автор:
Київський район, вулиця Старошишківська, 4. Колишній гуртожиток заводу "Комунар". До сьогодні його мешканці вже не один рік бідкались – то там прорвало, то в іншому місці протекло. 
 
Лідія Сафонова мешкає в будинку по вул. Старошишковській, 4.
 
Лично я живу здесь около 15 лет.  Трубы в ужасном состоянии. Мы половину поменяли за свой счет – в блоках, на кухне. Общий стояк меняли тоже за свои деньги. А вот теперь, подвод к общежитию, дому – в ужасном состоянии.
 
Тож коли будинок влітку перейшов на баланс комунального підприємства «Жилкомсервис», люди зраділи, розповідає Лідія Іванівна. Бо з’явилась у них надія, що тепер нарешті полагодять і труби і каналізацію. І сподівання справдились – комунальники відразу стали до роботи.
 
Валерій Харлан начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП «Харківводоканал»
 
Зайдя в дом мы увидели множество проблем с внутридомовыми сетями в подвале: течи, разрушенные трубы в результате длительной эксплуатации.
 
Оцінивши ситуацію, лагодити труби почали відразу ж, в серпні, розповідає працівник КП «Харківводоканал» – локалізували протікання, відновили роботу вузлів. Зараз комунальники закінчують підготовку будинку до зимового періоду. Вже замінено понад 100 метрів труб холодного водопостачання.
 
Валерій Харлан начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП «Харківводоканал»
 
Это начиная от запорной арматуры на вводе в дом, который перекрывает подачу на весь дом. Полностью по подвалу заменили лежак, и сейчас заканчиваем замену последних врезок на стояке, с запорной арматуре на каждый стоячок. Далее, здесь есть еще небольшие вопросы по бытовой хозканализации и ливневой канализации.
 
У Харківводоканалі говорять, що до кінця року роботи в цьому будинку повністю завершать. Надалі тричі на рік буде проводитись технічне обслуговування мережі трубопроводу. На сьогодні на баланс міста перейшло чотири таких відомчих будинки і до процедури передачі готуються ще 10. В них теж будуть передбачені ремонти трубопроводів холодної води і каналізації.