Коронавірус в Україні. Кількість хворих продовжує зростати – статистика МОЗ

11.08.2020 13:57   -
Автор:
Міністерство охорони здоров'я оприлюднило нову статистику захворювань на COVID-19. І знову більше тисячі на добу. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я 
 
За минулу добу в Україні захворіло 1158 осіб, з них 66 дітей, а також 75 медичних працівників. Було госпіталізовано 266 людей, зафіксовано 29 летальних випадків, при цьому одужало 575 пацієнтів. Загалом, за весь час пандемії, в Україні захворіло 83 116 людей.
 
Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Львівській, Одеській, Харківській та Івано-Франківській областях. Очільник відомства наголошує, кількість хворих продовжує зростати, в тому числі і тих, кому потрібна госпіталізація.  
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я 
 
Ми збільшили кількість ліжок, які забезпечені централізованим киснем – близько на 2500 і продовжуємо це нарощувати. Саме тому вчора на комісії ТНС, яка була проведена під головуванням прем'єр міністра, я запропонував дати доручення відповідне головам обласних державних адміністрацій щодо суттєвого збільшення прямо зараз. Почати максимально швидко працювати над збільшенням ліжок з підведеним киснем і довести цей показник до 80%.
 
Також очільник відомства закликає українців дотримуватись протиепідеміологічних правил задля власної безпеки. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я 
 
Але в той же час, все рівно ми повинні розуміти, що скільки б ми не передбачили, все рівно є певна межа і саме тому, в нас це викликає велике занепокоєння. Саме тому ми кажемо про дуже напружену ситуацію з розвитком COVID-19. 
 
За офіційною статистикою МОЗу, не готові до ослаблення карантинних обмежень Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Харківська та Чернівецька області. Регіони наразі знаходяться у зеленій, жовтій та помаранчевій зонах.