Контрактної служби поки в Україні не буде – міноборони

17.07.2020 13:05   -
Автор:
Абітурієнтів до армії не призиватимуть, аби не забирати в них право на отримання подальшої освіти. Проте випускники все ж можуть піти на службу за власним бажанням, що підтверджуватиметься письмовою заявою, повідомив міністр оборони.
 
Ця відстрочка стосуватиметься не лише школярів, яким виповнилося 18 років, а ще й студентів, які закінчили виш, отримали ступінь бакалавра та планують вступати і на магістра. Аби термін служби перенесли, вступники мають принести відповідні документи. Взагалі ж цьогоріч до армії по всій країні планують призвати 16460 чоловік. 
 
Андрій Таран міністр оборони України  
 
В тому числі, до Збройних сил України – 9 тисяч чоловік, в Національну гвардію – 5460 чоловік, до Державної прикордонної служби – 1300 осіб, до Державної спецслужби транспорту – 700 осіб. Станом на сьогодні з військових комісаріатів було відправлено для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань 9 тисяч 465 осіб, що становить 57,5% від загального плану.
 
Загальний план складається як зі строковиків, так і з контрактників. І до речі, в Україні поки не збираються повністю переходити на контрактну службу, існуючу систему змішаного комплектування в армії залишають на найближчі роки, каже міністр оборони.   
 
Андрій Таран міністр оборони України  
 
Ми не можемо поки, на жаль, повністю відмовитися від строкової військової служби, оскільки це основне джерело військової підготовки громадян. Це, в першу чергу, пов'язано з недосконалістю підготовки військового резерву в Україні.