Комунальники під час війни. Які роботи в Харкові виконуються зараз (відео)

02.09.2022 17:40   -

Без перебільшення можна сказати, що комунальники під час війни виконують все і одразу. Адже, окрім поточних ремонтів, підготовки Харкова до опалювального сезону, бригадам доводиться ще й усувати наслідки обстрілів. Детальніше – в матеріалі кореспондентів Харьковских известий.

Паразити дерев – ліквідовані. Навіть під час війни комунальники КП «Благоустрій» піклуються про зелені насадження. Бригади підприємтва обрізають ушкоджені омелою гілки та пускають їх на переробку. Всього з початку повномасштабної війни комунальники знесли більше двохсот сухих дерев, а кронували – 49.

Крім того комунальники не аби яку увагу приділяють чистоті. Вони наводять лад у прибудинкових територіях та центральних вулицях. Прибирають опале листя, доглядають за клумбами та косять траву. Встигають ще й готувати Харків до опалювального сезону.

В Новобаварському районі з метою надання якісних комунальних послуг, спеціалістами КП “Харківводоканал” з підготовки в осіньо-зимовий період 2022-23 р.р. виконані роботи з поточного ремонту житлового будинку за адресою вул. Свинаренка, 14. В ході даних робіт проведено заміну дефектної ділянки трубопроводу холодного водопостачання.

А ще бригади водоканалу та тепломереж замінюють внутрішньобудинкові та магістральні труби, оновлюють оснащення на котельнях та насосних станціях, аби підготовати об’єкти до опалювального сезону. Деякі роботи доводиться проводити по декілька разів, бо російський агресор обстрілює критичну інфрастуктуру, тому бригади ще усувають наслідки обстрілів. Те ж саме виконують і майстри КП «Харківспецбуд» та жилкомсервісу. Але вони відновлюють вже самі будинки, що зазнали ушкоджень.

Працівники КП «Жилкомсервіс» вкотре звертаються до громадян з проханням надати доступ до квартир, особливо там, де вибиті вікна і було розмороження системи. По можливості надіслати ключі до сусідів, друзів, які зможуть надати доступ та забезпечити виконання необхідних робіт, особливо при ліквідації аварійних ситуацій.
Наданий доступ дозволить майстрам вчасно усунути проблеми в опалювальній системі всього будинку і заповнити її теплоносієм.

Комунальники замінили майже чотири тисячі вікон, пошкоджених з початку війни та відновили майже 4,5 квадратних метрів покрівлі. Ще бригади відновлюють і конструктив будинків, що підлягають ремонту. Подібні роботи ведуться в усіх районах міста.