Комунальники, які вивозять сміття в місті, звертаються до харків’ян, що повертаються до Харкова (відео)

19.09.2022 14:15   -

Комунальники Харкова, попри складну воєнну ситуацію У Харкові залишаються на роботі та доглядають за містом. В тому числі і за віддаленими районами. Тільки у селищі Кулиничі щодня вивозять 32 кубометри побутових відходів. Про роботу працівників профільного підприємства – у сюжеті Харьковских известий.

Чистий Харків. Працівники комунального підприємства «Комплекс із вивозу побутових відходів» продовжують вивозити сміття із різних районів міста. В тому числі і з найвіддаленіших. Так, ще з квітня, кожного дня працюють у селищі Кулиничі. Так за добу підприємство вивозить понад тридцять два кубометри побутових відходів. А загалом за літні місяці обсяги побутових відходів перевищили дві тисячі шістсот кубометрів і продовжують зростати. Одна із бригад, що працює на цьому маршруті – батько та син – Олександр та Олексій Лугові. Кажуть, на роботі з перших днів війни. І згадують, 24 лютого, як раз були на маршруті.

ОЛЕКСІЙ ЛУГОВИЙ ВАНТАЖНИК КП «КВПВ»
Ощущения не из лучших. Так как приехали на участок, собственно, и в 05:15 начались очень сильные кононады – это была ночь. Паника, непонимание что происходит.

Але попри все продовжили працювати та доглядати за рідним містом. Не зупинялись і протягом перших, найважчих місяців війни.

ОЛЕКСІЙ ЛУГОВИЙ ВАНТАЖНИК КП «КВПВ»
Плюсы, естественно – это убираешь свой родной Харьков, помогаешь людям. Ну а так вовремя зарплату выдают, помагают гуманитаркой – вполне всё устраивает.

Зараз же, кажуть, після деокупації області, люди почали повертатись до власних домівок, відповідно у підприємства роботи побільшало.

ОЛЕКСАНДР ЛУГОВИЙ ВОДІЙ КП «КВПВ»
Сейчас больше всего сложностей: возращаются люди, честно говоря, бросают машины как попало. Вот это самая большая сложность. Бывает так, что ящик невозможно вытащить, не смотрят по сторонам, не думают о том, подъедет мусоровоз и заберет мусор. Сигналим, стараемся привлечь внимание, либо по колесу постучишь и сигнализация работает. Нет – значит как-то пытаемся выкатить аккуратно не зацепив автомобиль.

Тож працівники підприємства, просять харків’ян, особливо автомобілістів, поважніше ставитись до роботи профільних служб Харкова. Тим паче, що осяг побутових відходів у всіх районах мегаполісу зріс більш ніж на 15%, у порівнянні з весною.