Кому в следующем месяце пересчитают пенсии?

24.02.2020 13:47   -
Автор:
З першого березня окремим категоріям громадян підвищать пенсію. У Пенсіному фонді розповіли, що на переіндексацію можуть розраховувати ті, кому державна допомога була призначена за віком, по інвалідності, по втраті годувальника або ж за вислугою років – це медпрацівники та вчителі, стаж яких менше ніж 30 років. Їхня середня пенсія наразі складає три тисячі шістдесят чотири гривні.  
 
Не перерахують пенсії держслужбовцям; науковцям; помічникам народних депутатів; які отримують максимальні пенсії (на сьогодні – 16 380 грн); які отримують спеціальні пенсії або довічне утримання (судді і прокурори); які отримують соціальні пенсії, тобто не мають трудового стажу для призначення навіть мінімальної пенсії (на сьогодні 1644 грн).  
 
Та якщо пенсія держслужбовця та науковця буде менше, ніж така ж трудова за віком, її автоматично перерахують. Але в людини є вибір, і вона може повернутися на одержувану раніше державну допомогу. Також на індексацію не варто розраховувати тим, хто отримав пенсію в 2019 та 2020 році, а також працюючим пенсіонерам. Для них перерахування призначено на 1 квітня 2020 року. Але за умови, що вони пропрацювали не менш двох років після призначення пенсії.