Компенсація за прихисток для ВПО збільшиться. В Уряді назвали нову суму

07.09.2022 13:45   -

Замість 450 гривень – 900 гривень. Це стосується тих, хто надає житло для ВПО. В Уряді розповіли, коли запрацює ця новація.

Громадяни і організації, які надали житло внутрішнім переселенцям, отримуватимуть подвоєну суму компенсації. Нині за урядовою програмою за прихисток передбачено 450 гривень, а з 1 жовтня виділятимуть 900 гривень, повідомили в Кабміні. Та це ще не всі новації.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Уряд розширив перелік осіб, які мають право розміщувати у себе внутрішньо переміщених осіб. До державних і комунальних підприємств приєднуються ФОПи, релігійні організації й інші. Всі, хто готовий прихистити внутрішніх переселенців.

Саме ж збільшення компенсації стало можливим за рахунок домовленостей між Урядом та Товариством Червоного Хреста в Україні. Меморандум установи підписали 6 вересня, після чого Кабмін має оприлюднити відповідну постанову.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Ми щиро вдячні Мінсоцполітики за підтримку цієї ініціативи. Зараз тисячі людей, що евакуюються, потребують прихистку. І держава має йти назустріч усім, хто готовий його надати.

Крім того, компенсація за прихисток внутрішнім переселенцям не буде обчислюватися при нарахуванні субсидії як отриманий дохід. Для того, щоб скористатися цією програмою потрібно зареєструватися на сайті «Прихисток», опублікувати пропозицію житла та подати заяву до органів місцевого самоврядування. Таким чином серед оголошень вимушені переселенці зможуть знайти собі тимчасове помешкання.