Компаньон Арсена Авакова Геннадий Гаевой задержан в Италии Интерполом

14.11.2012 23:09   -
Автор:

Соратник Арсена Авакова, Геннадій Гаєвий, колишній голова наглядової ради Інвестора затриманий. Про це пишуть інтернет-видання. Гаєвий був затриманий дванадцятого листопада в італійському місті Фрозінон, це провінція Лаціо. Це те ж місто, в якому проживає екс-губернатор Арсен Аваков. Наразі вирішується питання про екстрадицію Гаєвого в Україну. Це підтвердили в інтерполі.

Володимир Поліщук начальник прес-служби МВС України

-В українському бюро Інтерполу підтвердили інформацію про затримання громадянина Геннадія Гаєвого у Італії правоохоронцями цієї країни. Інтерпол проінформував обласне управління МВС України в Харківській області – ініціатора пошуку його інтерполом, а також Генеральну прокуратуру України, яка буде готувати необхідні документи, розглядатиме Італійська Феміда щодо екстрадиції його до України.

Взагалі керівники Інвестора ставали фігурантами кількох карних справ. Найгучніша справа – по земельних махінаціях. Коли сімсот гектарів землі – городів людей перейшли до приватних рук.

Зіновій Галаван начальник слідчого управління внутрішніх справ м. Харкова

-Расследуется дело возникают новые обстоятельства, что к этим, как принято говорить оборуткам з землей имеют отношение ряд лиц, которые работают в фирмах находящихся по Сумской 88 в том числе и Гаевой. Провели обыск нашли документы, которые имеют доказательственное значение для дела. Эти документы изъяли в процессе обыска.

В результаті порушеної кримінальної справи і вилучених документальних доказів – на лаві підсудних опинилися троє підлеглих Авакова, в тому числі голова правління "Інвестора" Андрій Пєрєєденко. А заступник голови наглядової ради Геннадій Гаєвий, а також працівник Інвестора Денис Оприщенко були оголошені у розшук.

Крім того, наприкінці серпня правоохоронці порушили кримінальну справу у відношенні посадових осіб банку Базис, структури афільованої  з Інвестором. Справа була порушена за фактом розкрадання банківських коштів у дві тисячі одинадцятому, дві тисячі дванадцятому році.  Як встановили правоохоронці, гроші банку, в результаті махінацій, були виведені за кордон. А прості вкладники і великі підприємства залишилися без власних вкладених грошей. Ще один соратник колишнього губернатора, екс-голова правління Інвестора Олександр Мотилевський тридцять першого жовтня покінчив життя самогубством. Залишивши передсмертні записки, в одній з яких прямим текстом звинуватив свого колишнього соратника Арсена Авакова у тому, що екс-губернатор підставив велику кількість своїх підлеглих. Говорить про це і один з підсудних про справі махінацій з землею Олександр Кравченко.

Олександр Кравченко підсудний

-20 сентября 2011 года я был задержан, а потом и арестован всвязи с моей деятельностью в АО "Инвестор". А господин в это время находился в Италии, изучал историю этруссков, дегустрировал итальянские вина и очень хорошо себя чуствовал. Я же уже год пробыл под арестом.

За фактом доведення до самогубства Мотилевського правоохоронці порушили кримінальну справу. Та сам Аваков обійшовся однією інформацією про смерть Мотилевського на своїй сторінці у фейсбуці. Більше своєї уваги в інтернеті він присвятив  описам власних вражень від краєвидів сонячної Італії. Бо насолоджувався перемогою – йому вдалося, не перебуваючи в Україні, отримати місце в кріслі українського парламенту.

Арсен Аваков

-Ложечки нашлись, а осадочек остался.

Двадцять четвертий у списку Батьківщини він пройшов до Верховної ради нового скликання і отримав недоторканність, що дає йому можливість ховатися від відповідальності перед українським законом.

Ігор Бескровний Ігор Луханін Харьковские Известия