Коммунальщики проводят работы по монтажу врезок регуляторов давления воды

23.04.2020 13:08   -
Автор:
Шевченківський район, вулиця Балакірєва, 19. Тут комунальним підприємством «Харківводоканал» проводяться роботи з монтажу врізок регуляторів тиску. Також на місці комунальниками проводиться ремонт частини трубопроводу, для якісного та безперебійного водопостачання у будинки харків’ян.
 
Микола Завада заступник директора з виробництва "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"
 
Таких регуляторов у нас, по Шевченковскому район, мы устанавливаем уже шестой. Для чего он предназначен, его функция поддерживать стабильные напоры в системе. Это дает надежность, стабильность и предупреждает возможные скачки и как следствие повреждение трубопровода.
 
Микола Завада зазначає, встановлення таких  регуляторів сприяє якісному та надійному водопостачанню користувачам підприємства. Паралельно комунальна бригада виконує роботи по заміні запорної арматури. При цьому подачу води в прилеглі будинки не зупиняли. 
 
Микола Завада заступник директора з виробництва "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"
 
Система водоснабжения очень сложная структурно. Для того, чтобы подать воду в город Харьков она проходит из Кочетка и Краснопавловского водохранилища. Они за 40 и за 120 км от города. Подаются в резервуары чистой воды на территорию города Харькова и оттуда уже определяются станциями третьего подъема, которых 19 и подкачками местными, которых насчитывается 150 подкачек.
 
Необіхідність встановлення регуляторів також обумовлена протяжносттю мереж водопроводу та рельєфом міста. Тому потрібне постійне регулювання і відстеження технологічного процесу. Завдяки встановленому апарату інформація про тиск води і режим работи насосної станції передається, в так звані контрольні точки, що контролюють роботу мережі водопостачання, фіксують пошкодження та оперативно виправляють їх.
 
Микола Завада заступник директора з виробництва "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал"
 
Кроме того, здесь будет это устройство – два в одном, оборудовано и регулятором давления и расходомером. Те есть мы будем иметь дополнительные данные по расходу в зону водоснабжения, которая подходит от этого узла к жителям.