Коммунальщики предупреждают харьковчан о падении сосулек и сходе снега

18.01.2019 17:14   -
Автор:
З мінуса на плюс. До Харкова на найближчі два дні, за прогнозами синоптиків, прийшла відлига. Сьогодні стовпчик термометра вдень піднявся до позначки 3 градусів з плюсом. Сніг і бурульки, що повисли по краях дашків стали сходити вниз. Вулиця Велика Гончарівська, 3. По краю покрівлі цієї старої багатоповерхівки повисли півметрові, а то й метрові бурульки. Аби звести до мінімума можливе травмування людей приїхали комунальники зі спецтехнікою. Аби прибрати крижану загрозу. Перед тим як приступити до робіт, альпіністи огороджують місце проведення сигнальною стрічкою.
 
Богдан Долина директор КП "Харківспецбуд"
 
С начала года на службу "15-62" только по Новобаварскому и Основянского районах поступило порядка 900 заявок. Эти заявки связаны с образованием сосулей и наледей, шапок, которые возникают на кровлях. В настоящий момент мы силами только нашего предприятия около 50 заявок отрабатываем в день. Снимаем снеговые шапки, сосули и наледи. И стараемся максимально кровлю от снега очистить для того, чтобы следующие наледи не появлялись. 
 
Бригади альпіністів працюють у посиленному режимі, додає Богдан Долина. Адрес, де слід прибрати бурульки, з кожним днем більшає. На одній точці доводиться витрачати мінімум півгодини, а іноді і більше, резюмують комунальники. Нажаль, у більшості випадків альпіністам доводиться витрачати свій дорогоцінний час на те, аби відшукати власників машин, що паркуються на місцях проведення робіт.
 
Богдан Долина директор КП "Харківспецбуд"
 
Одна из больших проблем, с которой мы сталкиваемся – это припаркованные автомобили  возле домов. И очень большая просьба к людям, если вы видите, что натянута сигнальная лента и вы видите, что на вашем доме образовались сосули и наледи – не ставьте автомобили возле домов. Так как этот автомобиль не даёт возможность подъехать нашей специализированной технике и те наледи, которые мы сбиваем, могут попасть на ваш автомобиль. Очень большая просьба – берегите себя и своё имущество!