Коммунальщики очищают город от снежных заносов

21.01.2016 16:34   -
Автор:

В таку погоду, коли за годину випадає добова норма снігу, їхній робочий день починається коли на вулиці ще тільки розвиднюється. Саме в цей час у Київському районі Харкова двірники виходять на ділянки.

Любов двірник

Как видите, много работы, постоянно снег сыпет и сыпет. Выходим мы рано. С 6 часов, чтобы людям было где пройти, потому что очень много снега.

В районі селища Жуковського двірники працюють не поодинці, а бригадами. Гуртом, кажуть, і скоріше сніг розчищається, і веселіше працюється.

Валентина Кротова начальник філії КП "Харківблагоустрій" Київського району

В первую очередь мы расчищаем выходы из подъезда, тротуары, подходы к контейнерам, контейнерные площадки, чтобы можно было забрать мусор, подходы к общественному транспорту, въезды все на придомовую территории.

Ці роботи виконують вручну. А от розчищати від снігу внутрішньо квартальні дороги та широкі тротуари людям допомагає техніка.

Валентина Кротова начальник філії КП "Харківблагоустрій" Київського району

5 единиц техники за нами закреплено, которые работают на 10 участках. Кроме этого у нас есть средства малой механизации – мотоблоки. У нас 15 единиц мотоблоков. На них работают обученные дворники-озеленители.

Єдине, що стає на заваді роботі комунальників, – автівки, припарковані обабіч тротуарів. Вони заважають техніці прибирати сніг.  

Любов двірник

Стоит машина, технике, конечно, тяжело пройти. Начинаем все это подчищать вручную, чтобы людям было комфортнее выйти с тротуарной дорожки.

У Київському районі штат двірників укомплектваний на половину. Тож фізично розчистити все вручну вони просто не встигають. За допомогою звертаються до городян: просять хоча б на час сильних снігопадів не паркувати машини біля під"їздів. Натомість обіцяють зробити все від них залежне, щоб кучугури снігу не заважали людям комфортно пересуватися.