"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Коммунальщики Харькова продолжают рейды по выявлению свалок, проводят разъяснительную роботу с жителями частных секторов

Пляшки, консервні бляшанки та інші відходи. Таку неприємну картину ще сьогодні вранці можна було побачити в Київському районі по вулиці Тахіаташській. Несанкціанований смітник розташувався неподалік від приватного сектора. Комунальники констатують, все це сміття знесли сюди місцеві мешканці. Впіймати на гарячому нікого не змогли, тепер доводиться самим прибирати.

Щоб такі ситуації надалі не повторювалися комунальники створили комісію з представників двох міських КП. Яка буде стежить, щоб звалищ у приватному секторі небуло. З людьми проводять роз'снювальну роботу.

Петро Бондаренко директор "Харківекоресурс"

Также производится претензионно-исковая работа с жителями частного сектора о необходимости своевременно оплаты за вывоз мусора, а так же взыскание задолженностей.

Лише за останній місяць, розповідає Петро Бондаренко, неплатники, сума боргу у яких перевищує 200 гривень, отримали попереджувальні листи. Таких у місті нарахували чимало 20 тисяч. У Харкові вже давно відмовилися від контейнерів у приватному секторі, зараз діє схема побудинкового вивозу сміття. З усіма мешканцями укладені договори. Тож заплативши 9 гривень 8 копійок на місяць з людини можна бути певним у тому, що все сміття буде вивезено в строк. Нагадують комунальники мешканцям приватного сектору і про дотримання правил благоустрою поряд зі своїм будинком. Наголошують – складати відходи неподалік дороги заборонено. Спочатку – попередження, а потім штрафом. За останній місяць складено півтисячі адмінпротоколів.

Григорій Обозний заступник директора КП "Благоустрій" м. Харкова

Не каждый гражданин открывает свою дверь и не каждый хочет выходить, чтобы на него был составлен протокол и не хочет давать данные поэтому мы привлекаем сотрудников органов внутренних дел, т.е. участковых, которые имеют право заходить на территорию граждан и тем самым они нам помогают установить личность данного гражданина, кто он, что он, его паспортные данные, потому что для составления админпротокола нужны паспортные данные гражданина.

Тим хто з поважних причин сам не в силах утримувати у чистоті прибудинкову територію, тобто ветеранам, інвалідам, комунальники обіцяють допомагати. Сміття вивезти, траву покосити. Безоплатно.