Коммунальщики борятся с незаконным установкой антенн

09.10.2012 21:16   -
Автор:

Дах 17 будинку по вулиці Ковтуна. Тут супутникові антени висять де їм заманеться.

Незаконно встановлене підлягає відключенню, пояснюють комунальники. Вони були змушені обрізати дроти антен. Кажуть, після багаточисельних попреджень реакції у людей не було. Такі рейди стартували у всіх районах міста. Спочатку власника супутникового дива просто попереджають.

-У вас висит спутниковая антенна. Ну мы уберём. Вы убирёте. Срок вам даём от 3-х дней до недели. Вы же понимаете, вы нарушаете правила, сейчас проводят работы по приведению в порядок жилых домов.

Здебільшого, кажуть комунальники, власники тарілок дослухаються до їхніх звернень. Адже самі розуміють, що це у певній мірі небезпечно. Найчастіше при монтажі антени засмічується димо-вентиляційний канал і створюється зворотня тяга, що може призвести до отруєння мешканців чадним газом. До того ж при встановленні антени часто руйнуються самі оголовки вентиляційних труб. На сьогоднішній день таких випадків у мітсі налічується вже 240.

Олександр Ярмак заступник директора КП  "Харківське ремонтно-будівельне підприємство"

-Когда поднимается ветер эти антенны такую парусность создают и вибрацию. Оголовки у нас в Октябрьском районе просто падали проламывали крышу и засоряли дымоходы.

За останні два місяці служба обрізала по місту близько 300 тарілок. При цьому самі антени не чіпають. Як альтернатива виходу із ситуації – комунальники просять перевісити тарілки на балкони власників.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко Харьковски Известия