Коли запустять електротранспорт та увімкнуть вуличне освітлення. Мер Харкова про ситуацію в місті (відео)

13.03.2023 18:53   -

Харків майже оговтався після чергового ракетного обстрілу, що стався в ніч на 9 березня. Тоді окупанти вгатили по об’єктах критичної інфраструктури – залишили мегаполіс без світла, тепла й води. Та за кілька днів цю проблему в місті вдалось вирішити. Як розповів мер Ігор Терехов, майже у всіх домівках уже відновили комунальні послуги.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Так, дуже важко було вирішити це питання. Нагадаю, що восьмий раз ми повністю перезапустили систему опалення в місті Харкові. Це – безпрецедентно для України, таких випадків ще ніколи не було в Україні. Тому я дуже вдячний нашим тепловикам, дуже вдячний нашим енергетикам, які попри всі труднощі, які були, все ж таки подали напругу.

Зранку середи, додає Ігор Терехов, планують запустити й міський електротранспорт. Поки що його замінюватимуть автобуси, яких у Харкові більше сотні одиниць. Вони курсуватимуть спеціальними маршрутами, що розробили на випадок блекауту.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Баланс енергетики такий, що ми повинні дуже виважено до цього ставитись, бо електропостачання більше немає. Тому потрібно забезпечити критичну інфраструктуру. Крім цього, працювати таким чином, щоб працював і метрополітен. Зараз метрополітен працює у штатному розкладі, тому ми працюємо з обленерго над цим питанням.

Також в «Укренерго» попередили про можливі проблеми з балансом електроенергії у чотирьох областях нашої держави, в тому числі – і на Харківщині. Але робитимуть усе, аби містяни не відчували через це надмірних складнощів, каже мер. Ба більше: планують ввімкнути й вуличне освітлення.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я вже сказав директору нашого КП «Міськсвітло», щоб у нас була готовність. Те, що ми включили вуличне освітлення – ніяк не пов’язано з тими глобальними обстрілами, які були по всій Україні. Як ми вмикали вуличне освітлення – так і будемо продовжувати. Ми повинні привчити нашого противника до того, що місто Харків живе нормальним життям.

Ігор Терехов зазначив: освітлення мають ввімкнути одразу ж, як тільки з’явиться така можливість.

ОСТАННІ НОВИНИ