Коли перевірять наявність бомбосховищ у Харкові? Відповідь мерії (відео)

02.06.2023 22:42   -

У Харкові розпочинають перевірки укриттів, що облаштовані у житлових будинках як тимчасовий прихисток для цивільних. Така робота вестиметься разом із правоохоронцями, зазначили у муніципалітеті. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ради оборони Харківської обласної військової адміністрації.

ЮРІЙ СИДОРЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ ІНФОРМАЦІЇ І ЗВ’ЯЗКІВ З ГРОМАДСЬКІСТЮХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
Вже із сьогоднішнього вечора розпочинаються перевірки всіх укриттів. У «Жилкомсервісі» визначили відповідальних, щоб укриття були відкриті. Це або голова дільниці, або майстер дільниці. Подаються дві ці кандидатури, бо всі ми живі люди, хтось може захворіти, у когось може сісти телефон і так далі. Вночі, як я розумію, будуть тривати ці перевірки разом із поліцією. Всі розуміють, що після випадку у Києві, ситуація дуже серйозна. І всі розуміють, що укриття мають бути відкритими. У разі якщо якійсь укриття не будуть відкриті, то скаржитися треба у поліцію.

Щоб дізнатися де саме розташовані бомбосховища, харків’яни можуть скористатися інтерактивною картою укриттів: smart.citynet.kharkov.ua. Також містянам слід звертати увагу на інформаційні вказівники з напрямком руху до найближчих сховищ.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ЮРІЙ СИДОРЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ ІНФОРМАЦІЇ І ЗВ’ЯЗКІВ З ГРОМАДСЬКІСТЮ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
У Харкові налічується 2600 укриттів. З них 2363 знаходяться у житлових будинках і підпорядковуються «Жилкомсервісу». Також є укриття у лікарнях, є укриття у школах, є укриття на підприємствах. Є врешті решт, – не входять до цього переліку 30 станцій метрополітену, а також 14 наших безпечних зупинок. Як стверджують в «Жилкомсервісі» всі ці тимчасові укриття були оброблені від крис, від гризунів, від комах. Ясна річ, що не всі вони виглядають як 5-ти зірковий готель, але для тимчасового укриття вони цілком придатні.  

Щодо метрополітену, то, повідомили у муніципалітеті, підземка як укриття для людей буде відчиненою цілодобово. 

ОСТАННІ НОВИНИ