КНР представила «мирний план» закінчення війни. Реакція України

25.02.2023 13:12   -

Як мінімум з одним пунктом «мирного плану» КНР Україна не погоджується. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише «Європейська правда». «Йдеться про «односторонні санкції». Ми вважаємо, що санкції – важливий інструмент. Та загалом це цікавий документ. Ми його вивчаємо, ми маємо вивчити його від початку до кінця й зробити власні висновки», – додав Кулеба.

У Кремлі не прокоментували першу річницю війни, ймовірно тому, що рф не вдалося досягнути жодних поставлених цілей. Уже понад півроку немає і значних територіальних здобутків, передає Американський Інститут вивчення війни. «Путін намагатиметься представити катастрофічні військові невдачі Росії як необхідний досвід, який вона використовуватиме для підготовки до «майбутньої агресії НАТО проти рф», – припускають аналітики.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував допомогу Анкари в досягненні миру в Україні шляхом діалогу. Про такі наміри він повідомив під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським. «Заявив про готовність своєї країни до посильного внеску в наближення миру і врегулювання ситуації на основі припинення вогню і діалогу», – цитує Ердогана турецьке державне інформагентство Anadolu.