Клуби за місцем проживання очікує друге життя

15.01.2013 19:18   -
Автор:

Катерина Грієс циркову студію клубу за місцем проживання, що на вулиці Зубарєва, відвідує вже більше двох років. Дівчина за цей час навчилася багатьом акробатичним вправам. Та найбільше, каже майбутня циркачка, їй до вподоби заняття з обручем.

Катерина Грієс 11 років

-У меня они больше всего получаются, мне ставят очень хорошие номера с ними, красивые, которые почти всегда выставляют на концерты.

До цього ж клубу ходить і Лиза Завгородня. Вона – постійна завсідниця вокального гуртка.

Єлизавета Завгородня 10 років

-Я уже давно хожу в эту студию, как только я пошла в школу, я записалась. И мне очень нравится здесь и самое главное мне нравится петь.

Та в цьому закладі можна навчитися не тільки співам та цирковим трюкам. В клубі – близько двадцяти студій та гуртків різних напрямів. Є тут і  заняття з кроєння та шиття для дівчат, і спортивна зала з багатьма біговими доріжками та тренажерами для хлопчиків. Для любителів сучасних танців – студія з брейкдансу.

Клуб на Зубарєва – один з найбільших у місті, його чи не щодня відвідує від двохсот до півтисячі дітлахів.

Олександра Суфіянова кореспондент

-Зараз у Харкові 131 один клуб за місцем проживання. Цієї кількості цілком достатньо, щоб вдвольнити інтереси та захоплення молоді, кажуть у профільному департаменті. І додають, тепер потрібно – інше. В усіх цих закладах створити комфортні умови для занять відвідувачів.

А саме провести ремонт в усіх приміщеннях, в яких з радянських часів його не було, та інвентаризувати майно і обладнання клубів.

Олександр Попов заступник Харківського міського голови з питань молоді та спорту

-Теперь мы четко посмотрим, чей стул, чей стол, чье спортивное оборудование, для того чтобы мы могли на дальнейшее понимать, какому клубу, что необходимо для дальнейшей работы.

Наступний крок – розподілення навантаження за напрямами гуртків в межах окремого мікрорайону. Мова йде про те, аби в клубах, що розташовані неподалік один від одного, не дублювалися заняття. Наприклад, якщо в одному закладі викладають співи, то логічно, щоб в сусідньому  – було більше спортивних чи танцювальних гуртків. Саме з цією метою і було створено на одній із сесій міської ради минулого року комунальне підприємство, яке обєднало в собі всі клуби за місцем проживання у Харкові. Тепер завдання підприємства скорегувати роботу всіх цих закладів так, щоб енергія і малечі, і молоді була спрямована їм же на користь.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия