Кишенькові злодії не сплять

31.01.2013 17:08   -
Автор:

Ірина стала жертвою кишенькових крадіїв. По дорозі на роботу у неї в маршрутці витягли із сумки гаманець з грошима.

Ірина Куліченко постраждала

-Сажусь я в маршрутное такси, сзади меня заходит мужчина, одетый очень, представительный мужчина. И он начинает на меня падать. Ну когда он уже второй раз на меня упал это вызвало какое-то подозрение. И он тут же закричал, ой, подождите, я пропустил остановку, он вышел, я машинально опустила глаза и увидела, что у меня открыта сумка и нет кошелька. Я то же закричала водитель остановился, я выбегаю и бегу за этим мужчиной.

До чоловіка, каже Ірина, по дорозі доєднався його знайомий. І вони разом зайшли до під"їзду багатоповерхівки. Дівчина викликала міліцію, але патрульна служба, яка прибула на місце, шукати злодія відмовилася.

Ірина Куліченко постраждала

-Они мне сразу заявили, скажите спасибо, что у вас сумка осталась цела, что ее не порезали. И скажите спасибо, вообщем лучше бы у вас украли мобильный телефон его легче найти, то есть вообще странная позиция.

Кримінальну справу щодо крадіжки гаманця все-таки порушили. Але повернути свої чотириста п"ятдесят гривень Ірина вже не сподівається.
У міліції кажуть, кишенькові крадіжки становлять тридцять відсотків від загальної кількості усіх злочинів. І спіймати крадія на гарячому практично нереально.   

Денис Черненок заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Дзержинського РВ

-Карманные воры они действуют не по одиночке, в основном они работают вдвоем. Вытягивают материальную ценность граждан, передают своему подельнику, подельник выходит сразу на следующей остановке, а он продолжает дальше ехать.

Щоб не стати жертвою кишенькових злодіїв правоохоронці радять в багатолюдних місцях бути на сторожі. Не тримати цінні речі у зовнішніх кишенях – класти їх виключно у внутрішні кармани одежини. Якщо є сумка, її треба тримати попереду себе, обійнявши рукою. Варто врахувати і особливості кишенькового крадія. Його головне правило – залишитись непомітним. Він ніколи немає при собі сумок з продуктами або речами. Носить одяг з довгими рукавами, щоб у ті можна було миттєво сховати викрадений гаманець чи мобільний телефон.

Олег водій автобусу

-Ну мне ни разу не встречались, сколько я работаю здесь не было.
 
Водії автобусів про інциденти з кишеньковими крадіями в салонах своїх автобусів заперечують. І кивають на обладнані камерами відеоспостереження салони автобусів. Мовляв, злодії ризикувати не стануть. Та пасажири геть іншої думки.

Наталія

-Сумку режут, неоднократно кульки разрезают. Это же профессионалы работают.

Тетяна

-Много людей, в давке, кошелек в сумке, все вышла -ничего нет.

Вікторія

-Перед работой выхожу, там были ключи, карточки, деньги, достаю сумку, а в сумке нет ни кошелька, ни денег, ни карточек.

Якщо сума вкраденого сягає ста семи гривень тридцяти копійок – це вже карна справа. В міліції її мають порушити одразу ж за зверненням. Також правоохоронці мають показати картотеку з особами, які підпадають під розряд кишенькових крадіїв. І можливо, в одному із тих кандидатів ви впізнаєте того з ким їхали поруч у транспорті.

Олена Мітясова