Кінець світу відміняється

21.12.2012 19:06   -
Автор:

На нього чекали, його пророчили і прогнозували. Кінець світу за календарем майя мав настати сьогодні.

Олена Мітясова кореспондент

-О восьмій ранку, за пророцтвом прадавніх жреців майя, світло мало зникнути. Сонце згаснути, а  Землю мав окутати морок і катаклізми.

Сценарії розвитку подій, останнього Дня Всесвіту, в своїй уяві не малював хіба що тільки ледачий.

Микола  харків'янин

-Землетрясение, вулкан, не знаю что-то еще. Пока трезвый не представляю.

Артур харків'янин

-Будет темно, страшно. Будут падать астероиды, камни большие.

Подробицями армагідону вибухнули і соціальні мережі. Останній день календаря майя мав ознаменуватися парадом планет – в одну лінію мали вишикуватись усі планети не тільки сонячної системи, а й сусідніх із нами. Тоді б Місяць затулив собою Сонце, а Земля  перетворилась на льодовик.
Кінець світу виявився міфом. І на ньому добряче підзаробили. Піддавшись масовій істериці, люди у магазинах скуповували речі першої необхідності.

Сергій продавець у господарчому магазині

-Свечек уже нету, разобрали. Был ажиотаж, особенно у людей более зрелого возраста. Теперь ждем следующего коллапса так сказать.

Масовій істерії, пояснюють психологи, насамперед піддаються люди або забобонні, або невпевнені в собі і ті, хто схильний до депресій. Для них подолання, хоч і уявних катаклізмів, своєрідний порятунок.

Олена Калініченко психолог

-Это люди люди суеверные, которые думают, что таким образом они могут хоть как-то контролировать ситуацию и они предпринимают попытки защититься от конца света. И они думают что таким образом жизнь их налаживается, что у них все будет нормально, все будет замечательно.

Сенсу у хвилюванні не бачить і церква. За їх вченням, кінець світу не полягає в руйнації і знищенні, він у його повній зміні і оновленні.

Олег Боровльов протоієрей

-День и час конца света не знает никто, даже ангелы на небе. Эта дата сокрыта от людей.

Життя безкінечний колооберт, і крапку у ньому одночасно для всіх поставити навряд чи вдасться. Життя продовжується не зважаючи ні на що. Лише за минулу добу у Харкові народилося 47 малюків. 25 хлопчиків і 22 дівчинки.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.