Хто має право отримувати 2000 гривень допомоги? Правила оновили

29.11.2022 12:40   -

2000 чи 3000 грн. грошової державної допомоги мають право отримувати внутрішні переселенці з горячих точок України. Наразі Міністерство реінтеграції оновило перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних дій, або які перебувають у тимчасовій окупації. Загалом таких громад 325 у дев’яти областях України.

МІНІСТЕРСТВО З ПИТАНЬ РЕІНТЕГРАЦІЇ ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ
До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входять територіальні громади Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (10), Луганської (37), Запорізької (62), Херсонської (45), Миколаївської (26), Сумської (19), Чернігівської (4) областей. Загалом у переліку наразі 325 громад.

У мінінтеграції підкреслили, що зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних і Київської міської військових адміністрацій.

МІНІСТЕРСТВО З ПИТАНЬ РЕІНТЕГРАЦІЇ ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ
У процесі визначення таких територій спираються на три ключові критерії. Це:
– території, що є тимчасово окупованими;
– території, що перебувають в оточенні (блокуванні);
– території, на яких тривають активні бойові дії.

У відомстві також акцентували: якщо людина зареєстрована в якійсь із областей, де велись бойові дії , але ця громада відсутня в переліку, треба звернутись до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.