Хімічна та радіаційна безпека. Нові сигнали тривог ввели в Україні (відео)

21.08.2022 21:02   -
Фото ілюстративне

Оновлений додаток «Повітряна тривога» тепер повідомляє про початок та завершення не лише повітряної, а й ще п’яти інших типів тривог. Як вони виглядають, вже можуть почути користувачі iOS, Android та Huawei, зазначають у Мінцифрі.

Так виглядають нові сигнали повітряної тривоги, які наразі вводяться в Україні. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

Тепер нова версія програми в Додатку «Повітряна тривога» повідомляє про початок та завершення не лише повітряної , а й ще п’яти інших типів тривог.

Вони виглядають наступним чином:

МІНІСТЕРСТВО ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ
▪️Сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів.
▪️Сигнал радіаційної небезпеки – це дзвін в набат.
▪️Сигнал евакуації з міста звучить як гудок потяга. Після такого сповіщення слід увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.

Оновлення додатку повітряна тривога вже доступне користувачам iOS, Android та Huawei, зазначають у Мінцифрі.

МІНІСТЕРСТВО ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ
Для кожного типу тривоги створені унікальні сповіщення. Окрім звукових сигналів, застосунок також надсилає текстові повідомлення з рекомендаціями дій, залежно від виду загрози. Якщо у місті чи області зафіксовано декілька тривог, сповіщення надійдуть послідовно.

У Мінцифрі додають, що інформацію про всі види небезпеки передають відповідальні оператори в обласних адміністраціях України. Координацію тривог забезпечують чергові державної служби з надзвичайних ситуацій.