Харківські волонтери передали для 92-ї ОМБр реанімобіль (відео)

29.09.2022 14:45   -

92-га бригада отримала карету швидкої допомоги для евакуації та надання меддопомоги військовим. Реанімобіль волонтери привезли з Нідерландів.

Цей реанімобіль подолав тисячі кілометрів, щоб з Нідерландів доїхати до Харкова. Його привезли волонтери для 92-ї бригади. Карета швидкої обладнана всім необхідним для надання відповідної фахової меддопомоги.

СЕРГІЙ ФЕСЕНКО ЗАСНОВНИК БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «СПІЛКА ВОЛОНТЕРІВ ХАРКОВА
Ми знали про потребу медичного реанімобілю для наших військових. Оскільки, одна справа – евакуювати, а інша справа – рятувати їх життя під час евакуації. Тому сумісними зусиллями ми знайшли і придбали автомобіль із спеціальним обладнанням. Для рятування життя, для штучної вентиляції легенів. Там і кардіограф і дуже цінне обладнання, яке може рятувати життя на шляху від поля бою до лікарні. За підтримки міської, обласної влад. Зокрема, служби 15-62 були зібрані необхідні кошти для того, щоб цей автомобіль з Нідерландів привезти до міста Харкова.

Карета швидкої допомоги – результат співпраці волонтерів, муніципалітетів та небайдужих людей. Кожен зробив свій внесок, щоб швидка була передана для військових, які звільняють харківську землю від окупаційних військ рф.

КОСТЯНТИН КРАФТ КЕРІВНИК ФОНДУ «СПІЛКА ВОЛОНТЕРІВ ХАРКОВА»
Це наша харківська бригада, вона відстояла Харків. Автомобілів треба багато. 92-га бригада – один із підрозділів потрапив під обстріл. Сім автівок було знищено. Одразу звернулись до нас і ми в стислі строки надонатили і пригнали ще три автомобілі замість тих семи. Це вже шостий чи сьомий. Окрім автомобілів ми ще допомагаємо ліками, їжею. Все, що потрібно, все. Вони звертаються – ми робимо.

ОЛЕКСАНДР ДРЕВАЛЬ ПРЕДСТАВНИК НІДЕРЛАНДСЬКОГО ФОНДУ
Для нас это очень важно и для ребят с 92-й бригады. Потому что в нескольких километрах от Чугуева у нас есть наш детский дом семейного типа. Нам пришлось эвакуировать детей из этого детского дома. Они сейчас находятся в Голландии. И потому всеми силами стараемся помогать для того, чтобы мир пришел на нашу землю. Чтобы дети могли вернуться в Чугуевский район, в наше село Малиновка, где они находились. Именно все наши усилия на это и направлены. Вот привезена одна скорая помощь, у нас в проекте еще одна скорая помощь , которую мы тоже собираемся привезти. И в зависимости от того, как все будет происходить, мы будем показывать нашим зарубежным партнерам, что все доходит туда, куда нужно , и что это востребовано и благодаря этому, я надеюсь, что в дальнейшем сотрудничество будет продолжаться и мы сможем больше сделать для наших ребят.

Після передачі ключів карета швидкої вирушила на бойове завдання.