Харківські міські лікарні отримали карети «швидких» від Бельгії (відео)

23.12.2022 19:22   -

Сучасні, мобільні, надійні, а також – укомплектовані необхідним обладнанням. Харківські міські лікарні №3 та №13 отримали новенькі карети «швидкої». Кошти на автівки вдалося зібрати за допомоги учасників бельгійського «Rotary Club» та інших міжнародних партнерів. Загалом же, благодійники із різних країн світу передали харківським медзакладам уже 16 сучасних «швидких».

Ці дві автівки «швидкої» приїхали до Харкова з Бельгії. Вони надійні й маневрені, а також – укомплектовані сучасним обладнанням і медикаментами. Одна машина дістанеться 13 міській лікарні, інша – 3-й.

АЛЛА БОБЕЙКО ДИРЕКТОР КНП «МІСЬКА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ №13»
Не было у нас машины и сложности возникали каждый день. И сегодня получение этих машин – это действительно решение вопросов очень многих, насущих, реальных. Это профессиональная своевременная консультативная помощь, это быстрая доставка пациента.

Не вистачало автівок і в іншому медзакладі, підтверджують лікарі.

ЕДУАРД РУДЕНКО МЕДИЧНИЙ ДИРЕКТОР КНП «МІСЬКА ЛІКАРНЯ №3»
Огромное вам спасибо. Вы даже не представляете, какой праздник вы дарите нам. Потому что нужная машина, нужные медикаменты, нужное оборудование. И ты понимаешь, что ты не один. И мы понимаем, что мы не одни.

Закупити автівки вдалося за підтримки бельгійського Ротарі-клубу. Від початку війни учасники цієї організації у різних країнах світу – почали активно збирати кошти на потреби українців. Тож, кажуть, це не перша й аж ніяк не остання допомога. У тому числі – і для Харкова.

ЮЗЕФ БРОНЕВСЬКИЙ АСИСТЕНТ ГУБЕРНАТОРА УКРАЇНСЬКОГО ДИСТРИКТУ «ROTARY CLUB»
Я казав, що є дізастер-фонд. І ротарійці світу збирають гроші для України. І будь-який ротарієць може запросити для України гроші. У Харкові 8 клубів. І кожен клуб багато проєктів у процесі цього часу зробив. Були і медикаменти, і автівки, і пожежні машини, і автобус на 52 місця для нашого шпиталю військового.

Загалом для міських лікарень вже закупили 16ь сучасних «швидких». Усі – за підтримки різних міжнародних партнерів. Адже, пояснює заступниця мера Світлана Горбунова-Рубан, хоч такі автівки вкрай необхідні, кошти з міського бюджету наразі доводиться витрачати на дещо інше.

СВІТЛАНА ГОРБУНОВА-РУБАН ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ‘Я ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ
На інфраструктуру міста, а ви знаєте, що вона дуже страждає від обстрілів, на ті моменти, без яких велике місто жити не зможе. Це – електрика, це – вода, це – газ, і це – тепло, яке зараз ми всі маємо. Зараз не час гроші місцевого бюджету витрачати на ті моменти, які можна вирішити через благодійні фонди і благодійників.

У подальшому, зазначила Світлана Горбунова-Рубан, у залежності від потреб і отриманих машин, нові «швидкі» з’являтимуться і в інших лікарнях Харкова. Також благодійники, які від початку війни підтримують Харків, отримали від мера Ігоря Терехова подяки.