Харківські комунальники 24/7 на варті комфорту і чистоти міста (відео)

31.01.2023 21:30   -

Харківські комунальники щодня на варті комфорту, чистоти, справності та оновлення. Так, продовжуються роботи з ліквідації наслідків обстрілів житлового фонду мегаполісу.

Протягом січня фахівці “Харківжитлобуду” закрили 164 вікна, відремонтували 143 дверей у під’їздах та шість покрівель, звітують на підприємстві. Також відремонтували дахи на восьми будинках, встановили вісім металевих переходів для безпечного пересування пішоходів у зимовий період, відремонтували стіни, перекриття та під’їзди, що постраждали від обстрілів, в одному з будинків.

Зараз роботи з закриття вікон, ремонт дверей та покрівель виконуються у будинках на вул. Миру, вул. Біблика, вул. Спартака, вул. Фесенківській, вул. Плеханівській, вул. Адигейській та пр. Героїв Сталінграда. Ремонт стін, перекриттів та під’їздів після обстрілів ведуть на вул. Миру, вул. Біблика, вул. Таджицькій, вул. Великій Кільцевій та вул. Ковтуна.

До речі, аварійні відключення світла спричиняють непередбачені зупинки, а іноді й поломки ліфтів, констатують електромеханіки КСП “Харківгорліфт”. Лише за останні декілька днів аварійні служби усунули короткочасні зупинки 340 ліфтів, кажуть на підприємстві.

Завдяки щоденній роботі спеціалістів у житлових будинках комунальної власності міста працюють 6580 ліфтів. У тривалому простої – 34 ліфти.

З 23 по 27 січня відновлена робота 15-ти ліфтів.

Приділяється щоденна увага і обслуговуванню зливових каналізацій та водопримальних колодязів.

Промили ділянки зливостоку на вул. Ньютона, вул. Північній, вул. Плеханівській, вул. Лозівській, вул. Дружби Народів. Також прочистили дощоприймальні та оглядові колодязі на вул. Пушкінській, у проїзді Балашівському та на пр. Тракторобудівників.

Загалом, за попередню добу, підрахували на підприємстві, вони прочистили 115 метрів зливостоків та очистили від сміття 106 дощоприймальних та оглядових колодязів.

Багато пошкоджень завдав ворог і системі водозабезпечення міста. Тож аварійно-відновлювальні роботи тривають щодня, в тому числі проводяться і планові заміни труб.

Бригади аварійно-відновлювальних робіт напередодні ліквідували 17 пошкоджень на ділянках трубопроводів. Зокрема, у Новобаварському районі ліквідували три аварії на магістралях на вул. Полтавський Шлях (діаметр – 150 та 400 мм) та вул. Джутовій (200 мм).

Станом на 31 січня, 21 бригада почала ліквідацію 18-ти пошкоджень на водопровідних мережах, зазначають на підприємстві.

Також бригади КП «Харківводоканал» з початку 2023 року провели профілактичне чищення 849 км каналізаційних мереж та капітально відновили 437 колодязів. Довжина міських каналізаційних мереж, які обслуговує підприємство, становить понад 1684 км, і їх профілактична обробка ведеться постійно.

Торік аварійні бригади усунули 15,8 тисяч закупорок на мережах та 55 складних засмічень.

Після ремонтів тепло- та водомагістралей залишаються розкриття і у Харкові слідкують, щоб ці ділянки територій якомога швидше приводили до ладу. Відповідають за це спеціалісти КП “Шляхрембуд”, які відзвітували за проведену днями роботу.

Бригади підприємства відновили асфальтобетонне покриття у місцях розриттів на вул. Юридичній, вул. Трінклера, вул. Сумській, вул. Саржинській, пл. Свободи, вул. Клочківській та у пров. 1-му Орському.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

До речі, 31 січня на дорогах міста працювали майже 200 робітників та близько сотні одиниць спецтехніки підприємства. Тож можна сказати, що харківські комунальники 24/7 – на варті комфорту і затишку містян.

ОСТАННІ НОВИНИ