Харківщина 17 жовтня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

17.10.2022 15:55   -

236-й день російської агресії. У Харкові тихо. Місто оговтується від завданих раніше ударів та готується до зимового періоду. Населені пункти Харківщини, вздовж лінії зіткнення та кордону з рф продовжують потерпати від обстрілів.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Протягом минулої доби ворог обстрілював з мінометів та реактивної і ствольної артилерії м. Вовчанськ Чугуївського району та села Вовчанської громади, смт Дворічне Куп’янського району, смт Козача Лопань Харківського району та інші. Внаслідок чого сталися пожежі в нежитлових будівлях.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби на Харківщині є поранені і загиблі мирні люди.

ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ
У Харківському районі внаслідок обстрілу Лук’янців, на жаль, загинула 45-річна жінка. В смт Солоницівка 47-річна жінка госпіталізована з пораненнями. В Куп’янському районі госпіталізований 69-річний чоловік. В Ізюмському районі до лікарів з раніше отриманими пораненнями звернулося 2 людей – 54-річний чоловік та його 16-річний син.

За повідомленням рятувальників в області цієї доби сталося дві пожежі через обстріли.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Ці дві пожежі, спричинені влучанням ворожих боєприпасів, трапились у Чугуївському районі області. Горів об’єкт агропромислового комплексу та гараж.

На лінії зіткнення тривають бойові дії з російськими окупантами.

ГЕНШТАБ ЗСУ
На Слобожанському напрямку противник здійснив обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Ветеринарне, Висока Яруга, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Гатище, Дворічне, Зелене, Козача Лопань, Красне та Огірцеве Харківської області.

Загалом, за даними генштабу обстановка залишається без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів.