Харківщина 17 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

17.09.2022 13:49   -

206 день російського вторгнення. Харків все ще під ударом. Близько двох ночі окупанти вдарили по Індустріальному району. Служби оперативного реагування зафіксували два ракетні влучання ракетами 5В55 ЗРК «С-300». Від вибуху зайнялась пожежа.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Одна з ракет влучила у будівлю підприємства в Індустріальному районі міста. Пожежу на площі 200 квадратних метрів ліквідовувало 3 відділення ДСНС. Жертв та постраждалих немає.

Цієї доби це була єдина пожежа спричинена обстрілом. Загалом за добу рятувальники харківського гарнізону здійснили 19 виїздів, серед яких і аварійно-рятувальні роботи на пошкоджених ракетними ударами об’єктах. Піротехніки ДСНС ліквідували 451 ворожий вибухонебезпечний предмет.

Тим часом визвольні бої на Харківщині тривають. За даними британської розвідки, українські сили продовжують наступальні операції на північному сході країни.

Тоді як російські війська встановили лінію оборони між річкою Оскіл у Харківській області та містом Сватове в Луганській області. Але поки що не зрозуміло, чи є в окупантів можливості для оборони, зазначили в британській розвідці.

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ
Росія, швидше за все, спробує вести наполегливу оборону в цьому районі, але не зрозуміло, чи російські передові сили мають достатні резерви чи достатній моральний дух, щоб протистояти ще одному узгодженому українському наступу. Хоча зрозуміло, що будь-яка суттєва втрата території в Луганську однозначно підірве стратегію Росії.

Між тим за повідомленням генштабу ЗСУ ворог продовжує завдавати ударів по населеним пунктам Харківщини.

ГЕНШТАБ ЗСУ
Противник здійснив обстріли із озброєння танків, мінометів та артилерії, зокрема й із території РФ, в районах населених пунктів Кудіївка, Гоптівка, Стрілеча, Вільхуватка, Анискине, Синьок, Кам’янка, Пристін та Дворічна.

Але героїчні Українські військові продовжують знищувати російських окупантів на усіх напрямках. Та за добу, інформують у генштабі, ЗСУ відбили атаки ворога у районах п’яти населених пунктів.