Харківщина 14 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої. Зведення за добу

14.09.2022 12:33   -

203-й день російської агресії. Доба у Харкові була спокійною. Цієї ночі обстрілів мегаполісу та передмістя теж не зафіксовано.
Але впродовж минулої доби ворог обстрілював населені пункти Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів. На жаль, є поранені.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
За даними Центру екстреної медичної допомоги, 1 людина госпіталізована в Ізюмському районі, 1 – в Куп’янському, 1 – в Чугуївському.

За повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, пожеж, спричинених обстрілами, цієї доби не було. Але рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів. Також були задіяні в аварійно-рятувальниз роботах.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Рятувальники 5 разів були задіяні при проведенні аварійно-рятувальних робіт та розбору завалів. Роботи проводились на об’єктах критичної інфраструктури, адміністративній будівлі, учбовому закладі, житловому будинку в Лозівському, Харківському та Ізюмському районах області та в місті Харкові.

Також за добу піротехніки ДСНС ліквідували 105 ворожих вибухонебезпечних предмети. Крім того, на Харківщині триває операція з деокупації області, інформують в штабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Звільнено більше 300 населених пунктів, де проживає близько 150 тис. людей.
На звільнені території поступово повертається нормальне життя. Тривають роботи з розмінування та відновлення критичної інфраструктури, люди, що майже пів року провели в окупації, отримують гуманітарну допомогу.