Харків та область 7 квітня. Обстріли, пожежі, жертви та бої

07.04.2023 11:35   -

Минулої доби ворог зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів та іншого озброєння вів обстріли прикордонних населених пунктів Харківського, Куп’янського, Чугуївського та Богодухівського районів.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Зокрема, під ворожим вогнем перебували Куп’янськ, Вовчанськ, Ветеринарне, Огірцеве, Вільхуватка, Дворічна та інші населені пункти. Сьогодні зранку під обстрілами знову Вовчанськ Чугуївського району. Вчора внаслідок обстрілів с. Караїчне Вовчанської громади пошкоджено приватний житловий будинок, сталися пожежі. Внаслідок вчорашніх обстрілів Куп’янська зруйновано приватний житловий будинок та господарчі споруди. Обійшлося без постраждалих.

За добу рятувальники Харківщини здійснили 39 оперативних виїздів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За добу ворожі обстріли спричинили 1 пожежу, в с. Караїчне Чугуївського району. На території одного з приватних домогосподарств горів дах господарчої споруди на площі 70 кв.м. Коли рятувальники локалізували вогонь, через потужні обстріли вони вимушені були повернутися до місця постійної дислокації. Жертв та постраждалих немає.

Також рятувальники проводили перевірку місця влучання ворожих снарядів на приватне подвір’я у м. Куп’янськ. Внаслідок обстрілу частково зруйновано житловий будинок. Крім того рятувальники виявили нерозірваний боєприпас і провели його ідентифікацію. В подальшому його буде вилучено і знищено саперами ДСНС.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Всього протягом доби вилучено та знешкоджено 445 одиниць вибухонебезпечних предметів.

За добу стався 1 випадок підриву цивільних людей на вибухонебезпечних предметах. У м. Ізюм 61-річна жінка отримала міновибухову травму внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Подія сталась на приватному подвір’ї. Наразі постраждала перебуває на лікуванні в медичному закладі.

За даними Генштабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку оперативна обстановка без суттєвих змін. Наші захисники надійно тримають свої позиції та дають рішучу відсіч російським загарбникам.