Харків та область 30 листопада. Обстріли, пожежі, жертви, бої

30.11.2022 12:15   -

Обстріли Харківщини не припиняються. Знову під жорстким ударом Куп’янський район. Потерпають і інші прикордонні населені пункти.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
У Курилівській громаді внаслідок обстрілів горіли господарчі споруди, зруйновані дахи двох будинків, є влучання на території освітнього закладу.
У Козачій Лопані, що в Харківському районі, обстріли росіян зруйнували 4 квартири багатоквартирного будинку. На щастя, жертв та постраждалих немає.
Під обстрілами залишається і Вовчанська громада. Цієї доби без постраждалих.

Як звітують рятувальники, вони залучались до гасіння однієї масштабної пожежі, спричиненою влучанням ворожої ракети.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
О 09:00 внаслідок ворожого обстрілу сталась пожежа у селі Подоли Курилівської громади Куп’янського району. На території приватного домоволодіння горіли 2 господарчі споруди на площі 60 кв.м. Об 11:20 пожежу ліквідували.
Двічі рятувальники виїздили на перевірку місць влучання ворожих снарядів. У м. Куп’янську зруйновані 2 дахи приватних будинків, пошкоджено дорожнє покриття та пішохідна доріжка, ворота 2-х приватних гаражів.

За інформацією ДСНС піротехніки вилучили і знешкодили цієї доби 73 одиниці вибухових пристроїв. Розмінування триває щодня. Але мінна небезпека все ще є високою, зазначають у штабі оборони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
51-річний чоловік у Салтівському районі Харкова знайшов вибухонебезпечний предмет. Постраждалий госпіталізований із вибуховою травмою, стан медики оцінюють як середній.
Вкотре звертаємося до жителів: не намагайтеся самостійно знешкодити вибухонебезпечні предмети! Звертайтеся до фахівців.

На лінії фронту ЗСУ тримають оборону і завдають окупантам помітних втрат.