Харків та область 26 грудня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

26.12.2022 14:07   -

Харківщину обстрілюють окупанти. В зоні особливої небезпеки – території поблизу кордону та лінії зіткнення, зазначають у генштабі.

ГЕНШТАБ ЗСУ
Минулої доби мінометних та артилерійських обстрілів ворога зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Землянки, Устинівка, Вільхуватка, Чугунівка, Новомлинськ та Кам’янка.

Також окупанти продовжують інтенсивні обстріли Куп’янського напрямку. Ворог завдав вогневого ураження по районах населених пунктів Дворічна, Кислівка, Котлярівка, Берестове та ін.

На Куп’янщині, зазначають у штабі оборони, наразі фіксується найбільша кількість прильотів.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
У Куп’янському районі в смт Дворічна через ворожі обстріли було пошкоджено будинок, а також сталася пожежа на території господарчих споруд на площі 250 кв. м. Обійшлося без постраждалих.

За даними рятувальників, протягом доби зафіксовано дві пожежі, які сталися через бойові дії.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
В Ізюмському та Куп’янському районах області горіли об’єкт критичної інфраструктури та приватне домоволодіння. Постраждалих не виявлено.

Продовжується гуманітарне розмінування області. У разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки одразу повідом за номером телефону — 101, закликають рятувальники.

Мінна небезпека на Харківщині дуже висока .

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
За минулу добу, 25 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС проведено обстеження біля 4,2 га території, 114 м ЛЕП. Саперами виявлено та знешкоджено 22 одиниці ворожих мін, вибухівок та боєприпасів.
Починаючи з 8 вересня піротехніки обстежили 1785,8 га території, 252,6 км автомобільних доріг, 670 км ЛЕП, 156,2 км залізничних колій та 188,6 км газопроводів, де виявлено та знешкоджено 47 тис. 904 ВНП.

Як інформують у штабі оборони, наші військові надійно тримають позиції та ведуть запеклі бої з окупантами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: