Харків та область 2 грудня. Обстріли, пожежі, жертви, бої

02.12.2022 11:45   -

Харківщина під постійним вогнем окупантів, які продовжують вбивати мирних людей та нищити цивільну інфраструктуру. У штабі оборони просять жителів не ігнорувати сигналів тривоги. Під інтенсивними обстрілами цієї доби Куп’янська, Чугуївська, Вовчанські громади.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Близько півночі в Чугуєві окупанти влучили ракетою С-300 в житловий будинок. Постраждала жінка 67 років, її госпіталізували до медичної установи та надали медичну допомогу, пацієнтка продовжить лікування амбулаторно. Ще одній 24-річній жінці надали допомогу на місці. Є часткові руйнування п’ятиповерхового житлового будинку.

За інформацією рятувальників, протягом доби, вони залучались до гасіння трьох пожеж, які сталися через обстріли окупантів.

ГУ ДСНС УКРАЇНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Ворогом спричинені пожежі на території Дворічанської, Вовчанської та Дергачівської громад:
Об 11:29 трапилась пожежа у селі Колодязне Куп’янського району. На території приватного домоволодіння горів гараж, автомобіль та дах літньої кухні на площі 20 кв.м.
У Вовчанську ворожий снаряд влучив у трактор, який відразу загорівся. Площа пожежі склала 15 кв.м.
А в селищі Козача Лопань обстріли спричинили пожежу сухостою. На момент прибуття рятувальників горіла трава на площі 500 кв.м.

Як інформують у генштабі, цієї доби окупанти обстріляли більше 10 населених пунктів Харківщини.

ГЕНШТАБ ЗСУ
Противник продовжує утримувати свої війська в прикордонних районах Бєлгородської області. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Слобожанське, Огірцеве, Бочкове, Мала Вовча, Бударки, Стрілеча, Тернова, Чугунівка, Дворічне та Западне Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник веде оборону. Здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії по районах населених пунктів Табаївка, Крохмальне і Берестове.