Харків та область 16 липня: обстріли, пожежі, жертви та бої (відео)

16.07.2022 12:58   -

Харківщина знову потерпає від обстрілів. Вночі ворог підступно вдарив по Чугуєву. Є жертви та постраждалі. За ніч по місту Штаб оборони ударів не зафіксував. Минулої доби обстрілювали також Дергачівську громаду та Ізюмський район.))

Вночі близько 3:30 російські окупанти завдали ракетних ударів по Чугуєву. На жаль, є жертви: 3 людини загинули – двое чоловіків 60 та 68 років, жінка 70 років. Ще 3 людей медики госпіталізували до лікувальних установ. Зі значними пошкодженнями житловий будинок, школа та магазин.

Внаслідок нічного масованого обстрілу з боку російських агресорів маємо значні руйнування. Зокрема, зруйновані одна зі шкіл, магазин будівельних матеріалів та декілька житлових будинків. А головне і найболючіше – декілька мешканців міста поранені, а доля ще трьох наразі невідома”, – Галина Мінаєва, Чугуївська міська голова

На місці вже працюють рятувальники та представники прокуратури.

“За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (частина 2 стаття 438 КК України). Наразі тривають першочергові слідчі дії, дані уточнюються. У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області”, – Харківська обласна прокуратура

У Харкові ж за цю ніч Штаб оборони міста ударів не зафіксував. Протягом доби окупанти обстрілювали також Харківський район, зокрема Дергачівську громаду, Ізюмський район. На щастя, без постраждалих.

Марія Соловйова та Станіслав Дейнеко