Харків розгортає «Пункти незламності» у всіх районах міста (відео)

29.11.2022 08:17   -

Важка зима попереду. Тому, щоб Харків зміг пережити цей період, у місті продовжують розгортати пункти обігріву – «Пункти незламності». Левова частка з них – на базі навчальних закладів. Кожен пункт зі світлом, теплом та елементарним комфортом. Це якраз один з таких, що вже відчинив свої двері у Холодногірському районі.

Сам пункт розбитий на окремі локації – для відпочинку, для побутових умов та для догляду за дітьми. Масового напливу людей, каже директор гімназії, поки немає. Заходять одиниці, щоб зарядити мобільні телефони. Це коли у мікрорайоні нема світла.

ЮЛІЯ ГАПЛЄВСЬКА ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ
У нас є дві буржуйки. 155 місць – ми можемо розмістити мешканців мікрорайону. Електрочайники є, мікрохвильова піч. Є дитячий куточок для більш старших діток і є кімната матері та дитини для менших. Є ліжка, є пеленатор. Є медичний куточок, де є всі необхідні ліки для надання першої медичної допомоги. Також працює медична сестра.

У пункті є елементарні засоби гігієни та дітей та дорослих. Тут можна розігріти їжу, розважити дитину, а головне, бути у теплі. А на випадок потреби людини заночувати,- є і для цього як місця, так і спальники.

ЮЛІЯ ГАПЛЄВСЬКА ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ
У випадку, якщо блекауту наш пункт облаштований генераторами, якщо що, ми їх підключаємо. Все у нас працює. Є можливість зарядити телефони, є подовжувачі, для розміщення великої кількості телефонів, гаджетів. Все, що необхідно. Питна вода – 750 літрів у нас є. Технічна вода уже приготовлена. Завезені дрова, є пелети також для розпалювання буржуйок , тобто, ми готові.

І такі «Пункти незламності» у Харкові вже розгорнули в кожному районі Харкова. Працюватимуть вони щодня. Те, наскільки вони готові до роботи і чи всього вистачає, особисто перевірив міський голова Ігор Терехов.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Несмотря на то, что мы сегодня с отоплением, с водой, с электроэнергией, несмотря на все жесткие графики отключения, которые «Облэнерго» сегодня нам дает. Но, тем не менее, мы готовимся к тем моментам, когда может не бать ничего из-за того, что наш враг уничтожает нашу энергетическую инфраструктуру в целом по всей Украине, потому, готовим «Пункти незламності» так звані, готовим пункты обогрева. И люди смогут сюда прийти и минимальный набор у них будет. Я имею виду, – тепло, потому, что здесь есть буржуйки, потому, что будет кроме всего,- генераторы, можно будет зарядить мобильный телефон. В случае необходимости выпить горячие напитки: чай, кофе там, кто-что любит. Ну и, кроме того, с первого декабря открываем пункты раздачи еды. Это будет одноразовое горячее питание, которое мы будем давать людям для того, чтобы они могли поддержать себя.

На час зимового сезону у місті працюватимуть щонайменше 200 пунктів незламності. Вони охоплюватимуть всі 9 районів мегаполіса. Так, щоб люди знали, де вони відчинені, вже зараз комунальні служби поквартально інформують місцеве населення.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я всех подъездах появятся объявления. Сегодня я уже сказал, чтобы начали развешивать объявления, где ближайший «Пункт незламності» и куда можно прийти и для людей будет понятно. Человек вышел с подъезда, посмотрел, где тот или иной адрес. В основном такие «Пункти незламності» ми відкриваємо в школах. У нас и ЦТП будут открыты, во всех коммунальных предприятиях будут открыты. Будем смотреть где еще нужно открывать исходя, из той потребности которые нужны.