Харків не зламати. Комунальники миттєво усувають наслідки обстрілів окупантів

08.09.2022 16:35   -

Навіть під час війни, харківські комунальники наводять лад у місті. Хоча рашисти тримають Харків під щоденним прицілом, бригади одразу ж виходять на місця обсрілів та усувають наслідки руйнувань, прибирають завали та лагодять комунікації.

Рашисти руйнують, а комунальники – лагодять. Працівники вже стали до роботи та прибирають наслідки ранкових обсрілів в Індустріальному районі. Також бригади комунальних підпртємтв розбирають завали і в інших районах Харкова, по яким так само гатили окупанти.

У Немишлянському районі внаслідок влучення снаряду зруйновано нежитлові приміщення, що розташовані у житловому будинку по вул. Олімпійській. Робітники комунальних підприємств та мешканці будинку розбирають завали, а працівники КП «Шляхрембуд» очищають проїжджу частину дороги від скла та уламків снаряду.

Також комунальники розбирають завали і в центральній частині Харкова. Разом із тим бригади продовжують підтримувати місто в чистоті, працівники висаджують клумби, прибирають сміття, тобто намагаються робити все необхідне, аби не тільки швидше загоювати рани Харкова від обстрілів, а й підримують його життєдіяльність. Тому роботи виконуються різні, як аварійні, так в поточні.

Працівники КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» ремонтують покрівлю житлового будинку по вул. Аерофлотській, яка була зруйнована внаслідок обстрілу. Робітники КП «Житлобуд» закрили вікна, пошкоджені вибуховою хвилею, у житлових будинках на вул. Молочній та пр. Героїв Сталінграда. Також були приведені до ладу після обстрілів території біля житлових будинків на вул. Плеханівській та вул. Молочній. Крім того, незважаючи на війну, тривають планові роботи з ремонту покрівель у житлових будинках комунальної форми власності. Зокрема, зараз роботи тривають на вул. Матросова.

Та подібні роботи тривають не тільки у Слобідському районі. Всюди, де необхідно, комунальники закривають контури вікон, лагодять покрівлі та міняють асфальтне покриття, крім того прибирають і прибудинкової території. До того ж бригади усувають аварії на водогонах. Напередодні комунальники ліквідували 10 пошкоджень на ділянках трубопроводу та привели до ладу 10 оглядових колодязів.

Зокрема, у Новобаварському районі ремонтники виконали масштабні комплексні роботи на водоводі діаметром 800 мм на вул. Академіка Богомольця. Мережа забезпечує водопостачання жителів Новобаварського та Основ’янського районів. Робітники ліквідували серйозне пошкодження на водоводі, замінили технічно зношену запірну арматуру та встановили п’ять сучасних пожежних гідрантів.

А саме 8 вересня ремонтники комплексу «Харківводопостачання» планують виконати відновлювальні роботи на 15-ти пошкоджених ділянках трубопроводів.