Харків’яни передали гуманітарну допомогу для мешканців Туреччини, що постраждали від землетрусу (відео)

20.02.2023 14:10   -

Навіть у скрутні часи Харків – прифронтове місто, що регулярно потрапляє під ворожі обстріли, – готовий прийти на допомогу іншим у важку хвилину. 20 тон гуманітарної допомоги зібрали небайдужі харків’яни для міста-побратима, що постраждав від землетрусу в Туреччині.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це – Газіантеп, з яким нас пов’язують довгі дружні стосунки. І неодноразово Газіантеп допомагав місту Харкову і нам, коли почалася війна. Я розмовляв із мером Газіантепу і до нас проходили дуже потужні вантажі гуманітарної допомоги. Але прийшла біда в турецький дім.

Землетрус у Туреччині став одним із найпотужніших у світі за останні 100 років. Пошуково-рятувальні операції тривають уже 2 тижні. За попередніми даними, внаслідок стихійного лиха загинуло понад 40689 людей, постраждало – майже 26 мільйонів. Скільки зруйновано будівель – підрахувати не можуть і досі.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Наше місто буде допомагати Газіантепу. Ми відправляємо гуманітарну допомогу, які забрали наші підприємці, відповідальний бізнес. І хочу подякувати всім небайдужим і всім, хто прийняв участь у зборі цього гуманітарного вантажу, гуманітарної допомоги для нашого побратима.

Ігор Терехов зазначив: за можливості, підтримуватимуть Туреччину і надалі. Збільшити обсяги допомоги наразі важко через війну в Україні.

ОСТАННІ НОВИНИ