Харків і область. Вибухи, пожежі, жертви, бої. Зведення за добу (відео)

21.07.2022 14:15   -

“Второй день подряд и примерно в одно и тоже время оккупант бьет по остановкам общественного транспорта. Как результат – уже один погибший и 17 раненых, из которых один крайне тяжелый. Есть попадание в одно из медучреждений Харькова”, – харківський міський голова Ігор Терехов.

Так розпочався 148й день вторгнення російських окупантів. 

Пізніше стає відомо, кількість поранених внаслідок обстрілу Харкова вранці 21 липня зросла до 19, серед них одна дитина. Четверо з поранених перебувають у тяжкому стані. Загинули двоє. 

Взагалі за добу, до цього ранку, – четверо загиблих. Одинадцять поранених. 

3 загиблих – у Харкові, в тому числі дитина 13 років. 72-річний чоловік у Богодухівському районі. 

Поранених в м. Харків – 3, в тому числі дівчинка 15 років. В Чугуївському районі – 5 поранених, в Богодухівському – 2, в Ізюмському – 1.

Ворог вів масований обстріл населених пунктів Чугуївського, Богодухівського, Ізюмського районів та  Харкова.   Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, об’єкти інфраструктури. Через влучання ворожих ракет сталися вісім пожеж.

Одна пожежа – в Київському районі Харкова. У Богодухівському районі – 2 пожежі,   Ізюмському – 1, Чугуївському – 4. 

Серед найбільших за площею загорянь у приватному секторі – пожежа у Малинівці Чугуївського району. Горіла приватна господарча споруда на площі 120 кв.м. 

Окупанти свідомо та цинічно ведуть обстріли полів із стиглою пшеницею, внаслідок чого  знищується врожай. Цієї доби знову горіли поля в Чугуївському та Богодухівському, Золочівському районах.

 У Золочівській громаді від обстрілів загорілись відразу 2 поля. Завдяки роботі рятувальників і аграріїв вогонь вдалось приборкати. Загалом на Харківщині ворог вже знищив понад 130 га посівів зернових.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Як повідомили експерти Інституту вивчення війни, російські війська  спробували здійснити наступ на північ від Харкова

Українські війська відбили російський наземний наступ на Питомник, за 10 км на північ від Харкова. Російські війська продовжували обстріли міста Харкова та прилеглих населених пунктів, зокрема Питомника, Прудянки, Петрівки та Циркунів.

Наші захисники надійно тримають свої позиції. 

Яна Біляєва, Станіслав Дейнеко