Харків і область 9 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої. Зведення за добу

09.09.2022 12:40   -

198-й день. Обстріли Харкова стають дедалі інтенсивніші. Цієї ночі ракети з російського Бєлгорода знову полетіли на мирний Харків.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Обстрел Киевского района. Попадание в частный сектор. К счастью, без пострадавших, но частично разрушено несколько домовладений. Пожаров нет. Предварительно – обстрел велся реактивными системами залпового огня.
Ночью также был обстрелян Салтовский район. Пострадало одно из высших учебных заведений. Разрушения и завалы на месте «прилёта» разбирает ГСЧС.

Від отриманих осколкових поранень в результаті обстрілу Київського району померла 53річна жінка. Протягом доби зазнавали ударів окупантів Ізюмський, Харківський, Чугуївський, Богодухівській райони.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
У Чугуєві, на жаль, загинула жінка 60-ти років. Пошкоджені приватні будинки, учбово-спортивний центр, господарчі споруди.
Загалом за добу медики госпіталізували 10 людей: 8 – у Харкові, 1 – в Лозівськосу районі, 1 – в Чугуївському районі.
4 людини за добу загинули. Двоє у Харкові, одна людина на Чугуївщині, одна – в Ізюмському районі.

За повідомленням рятувальників, сім пожеж цієї доби були спричинені ворожими обстрілами.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
На одній з подій (у Салтівському районі Харкова) виникла пожежа у триповерховій адміністративній будівлі, що зазнала серйозних руйнацій. Площа пожежі склала близько 100 кв.м. До ліквідації було залучено 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 64 чоловік особового складу ДСНС.

Бої на Харківщині – запеклі. Наші військові відбивають наступи російської окупаційної армії, повідомляють у штабі оборони, зокрема у районах населених пунктів Уди, Костянтинівка, Вірнопілля, Плоске та Кам’янка. Російська армія деморалізована, відступає з втратами.