Харків і область 8 вересня. Обстріли, пожежі, жертви, бої. Зведення за добу

08.09.2022 15:20   -

197 днів Харків потерпає від російської агресії. Обстріли міста не вщухають. Вранці близько десятої знову пролунали вибухи.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Обстрел Немышлянского района. Предварительно из РСЗО. О пострадавших и разрушениях информация уточняется.
Так же под вражеским огнем – Индустриальный район. Предварительно два «прилета». Один в административное здание.

На жаль, внаслідок обстрілів Індустріального району є постраждалі, повідомили в штабі оборони. За попередніми даними медиків, двоє людей загинули, 5 – отримали поранення. Усі профільні служби працюють на місцях влучань.

За добу росіяни завдали 5 ракетних ударів по інфраструктурі Харкова, і це не рахуючи сьогоднішні ранкові прильоти. Після дванадцятої ночі окупанти вдарили по Холодногірському та Салтівському районах міста.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
В первом случае – предварительно по объекту критически важному для нормального жизнеобеспечения города. В месте попадания ракеты – пожар.
В Холодногорском районе – попадание по одному из предприятий Харькова.
Информация о разрушениях и пострадавших уточняется.

По області окупанти завдавали ударів по Харківському, Ізюмському, Чугуївському, Богодухівському районах. 10 пожеж, за інформацією рятувальників цієї доби сталися через обстріли, в тому числі в Харкові.

ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
У Салтівському районі Харкова виникла пожежа відразу в 4-х осередках на загальній площі 50 кв.м. Рятувальники 5-ї, 11-ї та 18-ї пожежно-рятувальних частин відреагували оперативно, о 01:17 повністю ліквідувавши вогонь. Вибухом частково зруйнована чотириповерхова адміністративна будівля. Жертв та постраждалих попередньо немає.

Є на Харківщині цієї доби жертви і серед мирного населення.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Після другої ночі від кількох ударів окупантів постраждали двоє жінок у Дергачівській громаді Харківського району. Їх госпіталізували із вибуховими та осколковими пораненнями. Пошкоджені приватні будинки та господарчі споруди, виникли пожежі.
Крім того, протягом доби медики госпіталізували двох людей у Чугуївському районі, одну людину – в Харківському,
трьох – в Ізюмському, серед них дворічна дитина. Стан постраждалих – середній.

Бої навколо Харкова тривають. Збройні Сили України успішно відбили атаки росіян в районах населених пунктів Питомник, Григорівка та Руські Тишки. Також відбили наступи окупантів в районі села Дібрівне, Барвінківської громади.